Glennis Grace treedt op tijdens de Bridge to Liberation Experience

De John Frostbrug in Arnhem is op vrijdag 16 september 2016 opnieuw het decor voor de beleving rond de Slag om Arnhem. Aan de lijst met artiesten is Glennis Grace toegevoegd. Zij zal naast Remy van Kesteren, Willeke Alberti, Michael Prins met Het Gelders Orkest enkele nummers vertolken op de Rijn.

Tijdens het event staan duizenden mensen op een historische plek stil bij wat oorlog met ze doet; wat vrijheid betekent en wordt ook bewustwording gecreëerd voor de toekomst. Door de creatieve kracht van de stad Arnhem een vooraanstaande plek te geven tijdens de grootste herdenkings-experience van Nederland, wordt goed zichtbaar waar Arnhem voor staat en wat het DNA van de stad is. Het publiek wordt meegenomen in een verhaal over liefde in oorlogstijd.

Toen

Met de Slag om Arnhem werd de Gelderse stad het wereldtoneel van één van de belangrijke veldslagen in de in de geschiedenis van Europa. Een grote geallieerde invasie beoogde in september 1944 om de Duitse oorlogsindustrie te vernietigen en zo een eind te maken aan de Tweede Wereldoorlog.

Tijdens de bijbehorende strijd om Arnhem bleek de Rijnbrug ‘een brug te ver’. Het werd een catastrofe die een sleutelrol speelde in het verdere verloop van de oorlog. Sinds 1945 staat in Arnhem het derde weekend van september in het teken van de herdenking van de Slag om Arnhem.

Nu

Arnhem wil het verhaal van september 1944 graag overdragen op de jeugd. Pas wanneer jongeren zich aangesproken voelen om de Slag om Arnhem te herdenken, is er een basis voor herdenken in de toekomst, meent ook burgemeester Herman Kaiser. “Deze nieuwe vorm van herdenken die heden en verleden verbindt, draagt er aan bij herinnering en lessen over te dragen aan toekomstige generaties.”

Toekomst

De afgelopen twee jaar heeft stichting Bridge to Liberation in Arnhem het nieuwe herdenken geïntroduceerd met de multimediale Bridge to Liberation Experience. Dankzij de steun van gemeente Arnhem, vfonds en Provincie Gelderland vindt het evenement in ieder geval tot en met 2018 plaats.

Programma op vrijdag 16 september 2016, Arnhem 

19.00 uur – Herdenking Slag om Arnhem – Airborneplein
20.30 uur – Bridge to Liberation Experience – Jacob Groenewoud Plantsoen

Meer informatie: bridgetoliberation.nl

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.