Giro D’Italia kleurt Gelderland in 99 dagen roze

Donderdag lanceerde de organisatie van de ‘Grande Partenza’, de start van de Giro d’Italia in Gelderland, haar 99 dagen campagne. In deze periode zal Gelderland door meer dan 1.500 activiteiten roze kleuren. Met het roze kleuren van onder meer de John Frostbrug in Arnhem en het Casino en de Mariënburg in Nijmegen en het aanbrengen van een gigantische roze racefiets bij Omnisport in Apeldoorn en een openingshandeling op Papendal werd het startsein gegeven.

Meer dan 1.500 side events

In aanloop naar de start van de Giro vinden meer dan 1.500 side events plaats in Gelderland. Ongeveer 500 evenementen worden onder initiatief van de centrale organisatie georganiseerd. Meer dan 1.000 activiteiten vinden plaats op initiatief van bedrijven of bewoners. Activiteiten die onder meer ontplooid worden zijn tachtig Piazza’s (sociale evenementen met Italiaanse buurtfeesten), zesendertig Mercato’s (speciale Italiaanse markten in samenspraak met bedrijfsleven), scholenprogramma (Italiaanse lesweek en fietsactiviteiten i.s.m. de KNWU), Start to Bike (i.s.m. NTFU). Het onderwijs in Gelderland grijpt de gelegenheid aan om een Giro Fietscampus (Radboud Universiteit en de Hogeschool Arnhem Nijmegen) en Giro Experience (de samenwerkende ROC’s) in te richten.

Ambassadeurs

Giro Gelderland heeft vier bekende oud-wielrenners als ambassadeur. Vanaf het begin is Cees Priem betrokken, hij is initiator van de start van de Giro in Nederland. Vandaag werden daar Erik Breukink (2e in de Giro van 1988 en winnaar van twee etappes), Johan van der Velde (driemaal winnaar van het puntenklassement en winnaar van 3 etappes) en Jean Paul van Poppel (winnaar van vier etappes in de Giro) aan toegevoegd.

Fietstocht van Milaan naar Gelderland

Het officiële goede doel van Giro Gelderland is de Bas van de Goor Foundation.  Met als doel aandacht genereren voor het sporten met Diabetes, gaan zij een bijzonder avontuur aan. In 10 dagen brengt een team onder aanvoering van de voormalig topvolleyballer de roze trui van Milaan naar Gelderland. De trui zal bij de ploegenpresentatie op 5 mei arriveren.

Officiële Toertocht op 1 mei

Op 1 mei organiseert Giro Gelderland de officiële toertocht. Deze tocht voert over verschillende afstanden langs de steden en diverse gemeenten waar een kleine week later de professionals rijden. De inschrijving voor deze toertocht opent op 3 februari.

Informatiecampagne

De Giro Gelderland zal alle geïnteresseerden via verschillende kanalen informeren. Naast de website www.girogelderland.nl en social media, zal er onder meer in samenwerking met de Persgroep een Giro Gelderland Magazine op roze papier verschijnen in een oplage van 700.000 stuks.

Eventpartners

Centraal Beheer is de eerste officiële partner van Giro Gelderland. De verzekeraar, bekend van ‘ Even Apeldoorn Bellen’ is Citypartner voor de etappe in Apeldoorn.

Wedstrijdprogramma

Het programma voor de start van de Giro d’Italia:

  • 5 mei    Ploegenpresentatie in Apeldoorn
  • 6 mei    Eerste etappe in Apeldoorn (individuele tijdrit)
  • 7 mei    Tweede etappe van Arnhem naar Nijmegen
  • 8 mei    Derde etappe van Nijmegen naar Arnhem

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.