Giltburg maakt magie van Russische romantiek

Pianovirtuoos Boris Giltburg zet samen met Het Gelders Orkest de Russische romantiek op de agenda. De ‘magiër aan het klavier’ brengt 19 februari het Tweede Pianoconcert van Rachmaninov met lyrische fijnzinnigheid, kracht en volheid. Ook Rachmaninovs Symfonie nr. 2 wordt ten gehore gebracht, onder leiding van dirigent Nikolai Alexeev. De in Rusland geboren en naar Israël uitgeweken Boris Giltburg maakt al snel naam als pianovirtuoos.

In 2013 wint de jonge pianist de eerste prijs én de publieksprijs van de Koningin Elisabethwedstrijd. Daarbij wordt hij vergeleken met legendes als Svjatoslav Richter en Arthur Rubinstein. Met zijn fijne spel stijgt hij razendsnel op de internationale ranglijsten. Van turbospel is echter geen sprake. De Duitse pers noteert na zijn uitvoering van Rachmaninovs Tweede pianoconcert: ‘Daar waar veel pianisten met de grootste heftigheid de toetsen bewerken, daar schijnt de in Moskou geboren Israëliër zijn instrument te strelen.’

Het Russische avontuur wordt compleet met Nikolai Alexeev, vaste gastdirigent van Het Gelders Orkest. Giltburg en Alexeev sámen, dat staat garant voor passie. Giltburg, Alexeev én Rachmaninov op één avond betekent meedromen op een spectaculair vertolkte hyperromantische Tweede symfonie en Tweede pianoconcert. From Russia with love.

Voor meer informatie en kaarten kijkt u op www.hetgeldersorkest.nl.

Nikolai Alexeev 1 - Russische Romantiek- fotograaf Bokkie Vinkcustom

Concertgegevens 

Nijmegen | vrij. 19 februari, De Vereeniging, 20.15 uur, Inleiding 19. 15 uur. € 21,- | € 34,- | € 42,- | € 55,-

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.