Gevangenisstraf voor kopen zonder betalen

De rechtbank heeft vandaag een 20-jarige man uit Haalderen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden. De rechtbank vindt bewezen dat de man stelselmatig goederen kocht maar ze vervolgens niet betaalde.

12 slachtoffers

In elk geval 12 ondernemers in de landbouwsector werden naar aanleiding van een advertentie op Marktplaats benaderd door ene ‘Peter Jansen’ die voor grote bedragen diverse goederen kocht. De goederen, waaronder kuilgras en hooi, werden opgehaald maar niet betaald. Het bedrijf van ‘Jansen’ bleek op naam te staan van een Poolse man die uit Nederland was vertrokken, het factuuradres bleek te zijn een kamer van 2 bij 2 meter. ‘Jansen’ bleek slechts een naam te zijn.

De rechtbank vindt bewezen dat de 20-jarige man uit Haalderen zich voordeed als de ‘Jansen’. De verklaring van de man uit Haalderen dat hij zelf ook het slachtoffer was van ‘Jansen’ en zelf opgelicht was, vindt de rechtbank niet geloofwaardig.

Overwegingen

De rechtbank overweegt dat het handelen van de man alleen maar gericht was op persoonlijk gewin. De man heeft misbruik gemaakt van het vertrouwen van de ondernemers en heeft ze hierdoor voor forse bedragen gedupeerd. De man ging bijna op beroepsmatige wijze te werk.

De advocaat van de man verzocht om rekening te houden met de media aandacht die de zaak gekregen had, hij had er al veel nadeel van ondervonden. De rechtbank overweegt dat het niet opmerkelijk is dat er mediabelangstelling is voor een dergelijke zaak.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.