‘Gestoorde hobby’ brengt student uit Nijmegen overal

Rechtenstudent Valentijn Kuperus heeft er een sport van gemaakt zo goedkoop mogelijk te reizen. Valentijn ontdekte dat je gespaarde miles kunt inwisselen voor gratis of erg voordelige reizen. Ook weet hij altijd de goedkoopste tickets te vinden. Dagelijks besteedt hij 3 tot 4 uur aan het zoeken.

‘Mijn vader nam mij en mijn broertje mee op een aantal verre reizen. In het vliegtuig kon je een frequent flyer-pas aanvragen. Het pasje verdween in mijn portemonnee. Maanden later ben ik pas gaan uitzoeken hoe het werkt,’ legt Valentijn uit.

Miles verzamelen
Hij probeert zo veel mogelijk miles te verzamelen zonder daarvoor diep in de buidel te tasten. ‘Ik zoek specifiek op vliegtickets met veel tussenstops, want die leveren de meeste miles op. Ik gebruik hiervoor een speciaal programma dat inzicht geeft in het boekingssysteem van vliegtuigmaatschappijen. Daarnaast ben ik erg actief op fora voor frequent flyers.’

‘Het is de kunst om de gespaarde miles te besteden aan vluchten die meer miles opleveren dan ze kosten. Afgelopen maand ben ik daarom naar Abu Dhabi en Kaapstad gevlogen. In Abu Dhabi had ik slechts anderhalf uur om de stad te bekijken, maar ik kon wel duizenden nieuwe miles bijschrijven.’

Goedkoopste ooit
De goedkoopste vlucht die Valentijn Kuperus ooit boekte was een reis naar Sri Lanka. ‘Ik ontdekte een ticket vanaf Parijs voor slechts 7 euro 50. Het bleek een fout van de luchtvaartmaatschappij, maar ik zat voor een prikkie in Azië.’

Zijn vrienden vinden het een gestoorde hobby. ‘Daar hebben ze gelijk in, maar ik vind het geweldig om iets van de wereld te zien. In totaal heb ik al 57 landen bezocht, binnenkort komen er nog 11 bij. Om de 2 jaar heb ik een nieuw paspoort nodig, omdat er niet genoeg ruimte is voor nieuwe stempels.’

Zijn reisschema voor de kerstvakantie ziet er als volgt uit: Brussel-Ljubljana-Istanbul-Cairo-Abu Dhabi-Bangkok-Singapore-Peking-Seoul-Taipei-Ho Chi Minhstad-Taipei-Hong Kong-Amsterdam.

Studeren
Valentijn combineert het reizen met zijn studie rechten aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. ‘Mijn studie lijdt er niet onder. Ik reis zo veel mogelijk in de weekends en de vakanties. Bovendien neem ik altijd mijn studieboeken mee in het vliegtuig. Het is de ideale plek om te leren.’

bron en foto : www.ad.nl

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.