Gemeenten regio Nijmegen willen mishandeling ouderen tegen gaan

Nijmegen en regio – De gemeenten in de regio Nijmegen zijn samen opgetrokken om een doeltreffend plan te maken om de mishandeling van ouderen tegen te gaan. Hiervoor is een budget van 2 ton beschikbaar, aldus de Gelderlander. Er zal in ieder geval intensiever worden gelet op signalen van misstanden bij behandeling van ouderen in de zorg. Ook zullen dergelijke signalen in de persoonlijke sfeer vaker en effectiever worden opgepakt.

Het plan is volgens de gemeenten in de regio van Nijmegen meer dan nodig. Jaarlijks zijn naar schatting duizenden ouderen het slachtoffer van psychische of lichamelijke mishandeling. Hiervoor zijn met name partner en familie verantwoordelijk, maar bijvoorbeeld ook zorgverleners. Ongeveer 1 op de 20 ouderen krijgt te maken met een vorm van mishandeling.

GGD Gelderland Zuid en Stichting Moviera(hulpverlener bij huiselijk geweld) voelen zich daarom nauw betrokken om mee te werken aan een actieplan, om de mishandeling van ouderen terug te dringen. Medewerkers in de zorg spelen bij de nieuwe plannen een belangrijke rol. Door overbelasting in de zorg, ontstaan vaker situaties zoals lichamelijke of psychische mishandeling van de ouderen. De zorginstellingen moeten hier mee aan de slag.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.