Gemeente Nijmegen zorgt voor subsidie energiebesparing bij oude woningen

Al bijna tien procent van de Nijmeegse huiseigenaren heeft in de afgelopen vier jaar met subsidie de eigen woning verbeterd. Om thuis energie te besparen hebben ruim 3.400 woningeigenaren gebruik gemaakt van de gemeentelijke Premieregeling of van de provinciale isolatieregeling. Bij al deze woningen zijn maatregelen getroffen als dak-, gevel- of vloerisolatie of het plaatsen van zonnepanelen en zonneboilers. Nu de provinciale regeling stopt, neemt de gemeente het over.

Het budget van provinciale subsidie “Klimaataanpak Eigen Woningen” is nagenoeg vergeven. De gemeente vindt het belangrijk dat eigenaren van oudere huizen, van voor 1980, nog steeds gestimuleerd worden om hun woning energiezuiniger te maken en te isoleren. Er valt hier nog veel milieuwinst te halen. Daarom heeft de gemeente besloten om per 1 april 2015 de eigen Premieregeling Energiebesparende Maatregelen aan te passen.

Een aantal voorwaarden van de regelingen verandert hierdoor. Tot 1 april gelden de voorwaarden van de huidige subsidieregelingen. Subsidieaanvragen vanaf 1 april vallen definitief onder de nieuwe regeling. De subsidie geldt voor een pakket aan maatregelen, waaronder zonnepanelen, zonneboilers en isolatiemaatregelen zoals vloer-, gevel-, spouw- en dakisolatie en het plaatsen van HR++ glas. De gemeente vergoedt eenderde van de investeringskosten bij energiebesparende maatregelen. Het maximale subsidiebedrag per pakket is € 500,-. De burenbonus vervalt.

Loket Duurzaam Wonen
Bij het Loket Duurzaam Wonen kan iedereen terecht voor persoonlijk advies over maatregelen voor een energiezuiniger en duurzamer huis. De adviseur informeert en helpt bij het aanvragen van de subsidies. Loket Duurzaam Wonen bevindt zich in de Stadswinkel, Mariënburg 75 Nijmegen.

Kijk voor meer informatie op www.nijmegen.nl/loketduurzaamwonen

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.