Gemeente Nijmegen blij met ‘Bibliotheek op school’

Op woensdag 25 februari openden er in Hatert op twee basisscholen een ‘Bibliotheek op school’. Op basisschool de Klumpert én op Basisschool de Vossenburcht. Wethouder Bert Velthuis is blij met deze ontwikkeling: “De gemeente Nijmegen wil een impuls geven aan de invoering van het concept ‘Bibliotheek op school’ in de hele stad en is daarom blij met dit initiatief in Hatert.”

De ‘Bibliotheek op school’ is een landelijke aanpak voor het basisonderwijs, waarin bibliotheken en scholen structureel samenwerken aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid van kinderen. Velthuis: “Met behulp van de ‘Bibliotheek op school’ stimuleren we zo leesbevordering en leesplezier al vanaf jonge leeftijd. Ook worden de media- en informatievaardigheden van kinderen extra ondersteund.” De Bibliotheek Gelderland Zuid had deze samenwerking al met achttien scholen in Nijmegen. 25 februari kwamen daar deze twee scholen in Hatert bij en eind april zijn het er 25.

Speciaal voor de opening kwam kinderboekenschrijver Gerard Tonen een gedicht schreeuwen voor deze twee scholen. Gerard: “Ik heb zelf nog op de Klumpert gezeten, stiekem ben ik een beetje jaloers dat de Bibliotheek Gelderland Zuid er in mijn tijd geen ‘Bibliotheek op school’ verzorgde.”

De feestelijke opening van de ‘Bibliotheek op school’ in Basisschool de Klumpert vond plaats op het schoolplein. Op Basisschool de Vossenburcht knipten de jongste en de oudste leerling van school samen een groot lint door om de bieb te openen. Op Basisschool de Vossenburcht en Basisschool de Klumpert deelde Gerard aan de leerkrachten de biebpasjes uit voor de kinderen die nog geen eigen biebpasje hadden.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.