Gelders Orkest in september naar Nijmegen

Het Gelders Orkest & Wende live
Bas Wiegers  dirigent
Wende              zang

De Openluchtconcerten van Het Gelders Orkest beloven een knallende opening voor het nieuwe seizoen en ons 125-jarig bestaan. Onze musici strijken deze zomer samen met de veelbekroonde zangeres, Wende Snijders, op verschillende plaatsen in de provincie neer voor een verrassende avond onder de sterrenhemel. Terwijl de dag langzaam afscheid neemt, stapt de spannende combinatie het podium op. Een cross-over tussen orkest en zangeres die je bij je lurven grijpt. Wende ontwikkelde zich de afgelopen jaren als performer en maker van eigen repertoire en shows binnen de theaterwereld en het popcircuit. Ze maakte meerdere cd’s en dvd’s, en won diverse prijzen voor haar werk (o.a. de Gouden Harp, de Annie MG Schmidt prijs, 2 Edisons). Haar nieuwste cd Last Resistance nam Wende op in Berlijn.

Tweemaal in Nijmegen!
Nijmegen donderdag 4 september: Goffert Theater, 20.30 uur
Prijs: €19,-

Nijmegen vrijdag 5 september: Goffert Theater, 20.30 uur
Prijs: €19,-

War Requiem – Muzikale herdenking Operatie Market Garden & Slag om Arnhem
Antonello Manacorda        dirigent
Laurens Collegium Rotterdam en Consensus Vocalis Zwolle (instudering Wiecher Mandemaker en Klaas Stok)
Nationaal Kinderkoor (instudering Wilma ten Wolde)
Christianne Libor     sopraan
Jeremy Ovenden         tenor
Thomas Oliemans     bariton

Britten War Requiem Zeventig jaar echoot de oorverdovende Slag om Arnhem al na. De grimmige strijd om de laatste brug in Operatie Market Garden liep uit op een dramatische mislukking. Arnhem bleek één brug te ver. De stad herdenkt de iconische slag uit september 1944 iedere vijf jaar met een uitgebreid programma. Het Gelders Orkest is vaste partner en pakt – in
samenwerking met de Stichting War Requiem – Bridge to the Future – de herdenking van de Operatie Market Garden en de Slag om Arnhem in 2014 opnieuw groots aan. Chef-dirigent Antonello Manacorda presenteert in de Arnhemse Eusebiuskerk en in de Nijmeegse Stevenskerk het indrukwekkende War Requiem van Benjamin Britten uit 1962. De fabelachtige akoestiek in de kerken zorgt voor een unieke ervaring. Op het podium staan maar liefst 225 musici onder wie leden van een groot orkest, een kamerorkest, drie solisten – de beroemde Berlijnse sopraan Christianne Libor en Britse tenor Jeremy Ovenden, en de talentvolle jonge Nederlandse bariton Thomas Oliemans – en het koor, samengesteld uit het Laurens Collegium Rotterdam, Consensus Vocalis (instudering Wiecher Mandemaker en Klaas Stok) en Het Nationaal Kinderkoor (instudering Wilma ten Wolde). Benjamin Britten zelf zei over zijn muziek: ‘Ik hoop dat het mensen tot nadenken aanzet.’ Point taken!

Nijmegen zondag 21 september
St. Stevenskerk, 20.30 uur
Prijs: € 59,-

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.