Gelderland levert je mooie streken op de Fiets- & Wandelbeurs 2016

Gelderland is een waar fiets- en wandelparadijs. De Gelderse streken beschikken over vele kilometers aan wandel- en fietspaden en uitnodigende wandelroutes kriskras door eeuwenoude heidevelden, uitgestrekte bossen, romantische landerijen, pittoreske dorpjes en schitterende rivieren.

De Fiets- en Wandelbeurs op zaterdag 20 februari en zondag 21 februari in de Jaarbeurs te Utrecht is dan ook bij uitstek dé plek om het gevarieerde aanbod doelgericht onder de aandacht te brengen bij de actieve buitensporter. De vier Gelderse Regionale Bureaus voor Toerisme presenteren zich hier in een gezamenlijke stand onder de noemer ‘Gelderland levert je mooie streken’ (standnr. 3A.30-39). Direct bij binnenkomst lopen bezoekers ‘de Gelderse Streken’ binnen. Zij kunnen terecht voor gratis fiets- en wandelroutes en ideeën opdoen voor een kort of langer verblijf in één van de vier streken.

Wandelnetwerken
Vanaf het voorjaar 2016 beschikt Rivierenland over een wandelnetwerk met 1000 kilometer aan wandelroutes met elkaar verbonden door handige en makkelijk herkenbare bewegwijzering. Of je nu kiest voor een lokaal ommetje, een lange afstandswandeling of een ruige struinroute: alles kan! Kijk op wandeleninrivierenland.nl  voor meer informatie. De Achterhoek staat bekend als populaire fietsbestemming, maar met het wandelkeuzenetwerk zet Achterhoek Toerisme de Achterhoek ook als wandelregio op de kaart.

Het nieuw aangelegde Wandelnetwerk Achterhoek bestaat uit 3.000 kilometer aan gemarkeerde wandelroutes die met elkaar zijn verbonden tot een keuzepuntennetwerk. Er zijn 150 startlocaties, voorzien van een informatiepaneel met een overzicht van routemogelijkheden in de directe omgeving. Bijzonder zijn ook de Veluwse klompenpaden! Eeuwenoude routes over onverharde paden door het mooie agrarisch cultuurlandschap die de verhalen vertellen over het landschap en zijn bewoners.

Fiets- en wandelevenementen
In de Gelderse streken kun je dit jaar terecht voor veel fiets- en wandelevenementen. De start van de Giro d’Italia is van 6 tot en met 8 mei in Nederland. Op vrijdag 6 mei wordt er vanuit Velodrome Omnisport in Apeldoorn een 9.8 km lange tijdrit door de stad gereden. Via het Apeldoorns Kanaal en de prachtige groene parken zal er uiteindelijk worden gefinisht op de Loolaan. Op 7 en 8 mei starten en eindigen de tour etappes in de steden Arnhem en Nijmegen. In aanloop naar de Giro zijn er tal van activiteiten die de regio langzaam roze zullen kleuren.

Zaterdag 16 april is de 23e editie van de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht. Deze eendaagse wandeltocht voert je door de mooiste delen van de Betuwe met maar liefst acht afstanden, van 8 tot 40 kilometer. Van 19 t/m 22 juli trekt de 100ste Vierdaagse weer vele honderdduizenden bezoekers, met dit jaar speciale jubileumactiviteiten. Ook zal er sinds vele jaren opnieuw weer een Fietsvierdaagse in Nijmegen gereden worden in augustus.

Voor een overzicht van fiets- en wandelroutes in Gelderland, kijk op gelderseroutes.nl. Een overzicht van evenementen is te vinden op geldersestreken.nl

Presentatie op de Fiets- en Wandelbeurs
De stand van ‘Gelderland levert je mooie streken’ is te vinden in Hal 3 van de Fiets- en Wandelbeurs in de Jaarbeurs Utrecht (standnummer 3.A.30-39). De Fiets- en Wandelbeurs is geopend van 10.00-17.00 uur.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.