Gelderland levert je mooie streken op de Fiets- & Wandelbeurs 2015

GELDERLAND – De vier Gelderse streken Rivierenland, Veluwe, Regio Arnhem Nijmegen en de Achterhoek bieden talloze fiets- en wandelmogelijkheden. Niet alleen het gevarieerde landschap, maar ook het uitgebreide fietsroutenetwerk met goede fietspaden hebben er voor gezorgd dat Gelderland de nummer 1 positie bekleedt als beste Fiets- en Wandelprovincie van Nederland.

De Fiets- en Wandelbeurs op 31 januari en 1 februari in de RAI in Amsterdam is bij uitstek dé plek om het gevarieerde aanbod doelgericht onder de aandacht te brengen bij de actieve buitensporter. De vier Gelderse regio’s presenteren zich hier in een gezamenlijke stand onder de noemer ‘Gelderland levert je mooie streken’. Direct bij binnenkomst lopen bezoekers in hal 1 direct “de Gelderse Streken” binnen. Zij kunnen terecht voor gratis fiets- en wandelroutes en ideeën opdoen voor een kort of langer verblijf in één van de vier streken.

Nieuws uit de Gelderse Streken

Gelderseroutes.nl, hét routeplatform van Gelderland
Het ontsluiten van bestaande en nieuwe recreatieve (thema-)routes is een belangrijk speerpunt voor Gelderland. Routes hebben een enorme aantrekkingskracht op toeristen en recreanten. Op het nieuwe routeplatform Gelderseroutes.nl met bijbehorende app zijn de beste wandel-, fiets-, ruiter- en vaarroutes geselecteerd. Leuk is dat bij elke route écht lokale tips voor onderweg worden gegeven waarmee je op onbekende en verrassende adresjes komt. De speciale aanbiedingen, arrangementen en acties zorgen voor een echt dagje uit. Op de beursstand van Gelderse Streken wordt een gratis bundel met de 20 populairste routes verspreid, zoals de Lingeroute, Liberation Route, de Veluws Verledenroute en de Wijnroute Montferland.

Regio Arnhem Nijmegen
Wil je meer te weten komen over leven in het rivierenlandschap? In het bezoekerscentrum Land van de Heerlijkheden in Leur (bij Wijchen) beginnen twee nieuwe fietstochten van 50 en 57 kilometer met de intrigerende naam “Dijkgeheimen”. Piketpaaltjes op beide fietstochten zijn dijkmagazijnen. Jarenlang speelden ze een hoofdrol in het veilig leven aan de dijk. Op iedere fietstocht worden zo’n 10 dijkgeheimen onthuld. Wat doen die mysterieuze huisjes langs de dijk, waar geen leven lijkt? Waarom slingeren dijkweggetjes zo vaak? De routes zijn er als folder (met fietsknooppunten) én in de vorm van een gratis app, met weervrouw Margot Ribberink. Deze en andere routes in de regio Arnhem Nijmegen zijn verkrijgbaar op de stand.

Fietsvoordeelboekje Rivierenland
Specifiek voor de regio Rivierenland is het boekje ‘Fietsen door Rivierenland’ ontwikkeld. Ook dit boekje, met 23 uitneembare routes, wordt gratis aangeboden. Dit jaar hebben maar liefst 35 bedrijven een bijdrage geleverd in de vorm van een bijzondere route, een voordeelbon, of bijzondere belevenis onderweg. De Stichting Achterhoek Toerisme en RBT Rivierenland hebben daarnaast een actiekrant uitgebracht, die onderdeel uitmaakt van de campagne ‘Gelderland levert je mooie streken’. In deze krant staan arrangementen en acties vanuit het bedrijfsleven van Rivierenland en Achterhoek centraal.

Achterhoek
De Achterhoek is bij uitstek een prachtige regio om te fietsen en wandelen. Naast de verschillende routes die er bij de plaatselijke VVV liggen kun je de Achterhoek nu ook op een wel heel bijzondere manier verkennen; met je smartphone! Interessante anekdotes, filmpjes, foto’s en leuke tips voor onderweg maken de wandel- en fietsroutes tot een belevenis. De routes zijn voorzien van navigatie, een kaart is dus overbodig en verdwalen onmogelijk. Meer informatie is te vinden op www.achterhoek.nl.

Veluwe
In 2015 is het precies 125 jaar geleden sinds de dood van Vincent van Gogh (1853-1890). Dit feit wordt herdacht met een jaar lang tentoonstellingen en activiteiten op verschillende locaties met als thema 125 jaar inspiratie. Het Kröller-Müller Museum met de tweede grootste Van Goghcollectie ter wereld toont van 25 april t/m 27 september 2015 een honderdtal werken onder de titel ‘Van Gogh & Co’. In 2015 staat het Tuinenfestival in het teken van Van Gogh. Uit de inzendingen van tuin- en landschapsontwerpers worden tien ontwerpen uitgekozen en deze kun je vanaf april bewonderen in De Tuinen van Appeltern. Ook wordt er een World Streetpainting Festival inspired by Van Gogh op 9 t/m 12 juli in Arnhem georganiseerd. De paintings zijn daarna t/m 7 september te zien.

Presentatie op de Fiets en Wandelbeurs
De stand van ‘Gelderland levert je mooie streken’ bevindt zich in Hal 1 van de Fiets- en Wandelbeurs in Amsterdam (1A28). De Fiets- en Wandelbeurs wordt gehouden op 31 januari en 1 februari van 10.00- 17.00 uur in de Amsterdam RAI .

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.