Het geheime fort van Novio Magus

Speeltuin de Leemkuil heeft bij de opening van het nieuwe seizoen in april 2018 een nieuw romeins speelgebied genaamd ‘Het geheime fort van Novio Magus’.

De speeltoestellen in de kuil van de speeltuin maken plaats voor een nieuw educatief speelgebied in Romeinse stijl. Zo kunnen kinderen spelenderwijs de Romeinse geschiedenis leren kennen.

,,Bewegen en vooral buiten spelen is belangrijk voor kinderen. De Leemkuil is een populaire plek voor kinderen en ouders. Ik vind het heel bijzonder dat met dit nieuwe Romeins speelgebied, spelen en educatie hand in hand gaan in de oudste stad en onderwijsstad van Nederland”, aldus wethouder Renske Helmer-Englebert

Tegelijkertijd komt er ook een duurzame oplossing voor het afwaterings- en erosieprobleem van de kuil. De kuil komt bij regenval namelijk regelmatig vol met water te staan. Bij de keuze voor het ontwerp heeft een adviescommissie mee gedacht die bestaat uit een aantal kinderen van drie Nijmeegse basisscholen. Met het ontwerp is rekening gehouden met de toegankelijk voor kinderen met een beperking. Naar verwachting kan er na de wintersluiting in het nieuwe speelgebied gespeeld worden.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.