Geen rookruimte meer in voorzieningenhart

De gemeente Nijmegen heeft de inpandige rookruimte van Voorzieningenhart ’t Hert tijdens de werkconferentie van ‘Wij zijn Groen, Gezond en in Beweging Nijmegen’ gesloten. Na 1 augustus mag ook in andere wijkcentra en voorzieningenharten alleen nog maar buiten gerookt worden.

De gemeente Nijmegen heeft de ambitie om de jeugd meer rookvrij te laten opgroeien en daar zelf een voorbeeldfunctie in te vervullen. Dat staat in de gezondheidsagenda 2017 – 2020 ‘Samen gezond in Nijmegen’. Afname van roken is ook één van de thema’s van ‘Wij zijn Groen, Gezond en in Beweging Nijmegen’, waarin GGD, gemeente en Radboudumc samenwerken aan gezondere Nijmegenaren.

Kinderen moeten in elke fase van het opgroeien worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Dit betekent dat roken letterlijk uit het gezichtsveld van jeugdigen moet verdwijnen. In Voorzieningenhart ’t Hert is basisschool Het Kleurrijk gevestigd. Leerlingen lopen dagelijks langs de rookruimte; een situatie die niet past in deze ambitie. Mede op verzoek van de school wordt de rookruimte gesloten. Met bezoekers van het voorzieningenhart wordt besproken waar buiten het pand gerookt kan worden.

Eerder maakte de gemeente de speeltuinen De Leemkuil en Brakkefort al rookvrij, binnenkort volgen ook de wijkspeeltuinen.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.