Geen noemenswaardige incidenten bij demonstraties voor- en tegenstanders Wilders

Nijmegen – Bij de demonstraties zaterdag, waar voor- en tegenstanders van Geert Wilders zich lieten zien, hebben zich geen grote incidenten voorgedaan. Vorige week besloot een groep Nijmegenaren die zich niet kon vinden in de massale aangifte van burgemeester Bruls, een tegendemonstratie te houden om steun te betuigen aan Wilders. Het pro-Wilders kamp kon zich niet vinden in het signaal wat Bruls afgaf, namelijk dat heel Nijmegen anti-Wilders zou zijn. En een burgemeester moet per slot van rekening uiteraard boven alle partijen staan, en daarbij de belangen van alle Nijmegenaren behartigen. Hierop werd een demonstratie anti-Bruls, pro-Wilders georganiseerd. Na het bekendmaken van deze demonstratie besloot een groep anti-fascisten een tegendemonstratie te houden in Nijmegen.

De beide demonstraties verliepen relatief vreedzaam. Gek genoeg werden aan de kant van de anti-fascisten de enige aanhoudingen verricht. Een groep anti-fascisten zou namelijk uit zijn op een confrontatie met de pro-Wilders betogers. Daarop zijn 8 mensen aangehouden. De pro-Wilders betogers liepen in een stoet richting het politiebureau om hier aangifte te doen tegen burgemeester Bruls. Zo’n 50 tot 100 mensen liepen mee in de stoet.

Op de Ganzenheuvel in Nijmegen vond er een anti-Wilders demonstratie plaats. Hier is een ongeveer net zo’n grote groep te vinden, er hangen anti-Wilders spandoeken en er komen bandjes optreden. Rond de klok van 15.00 uur houden de demonstraties weer op en gaat iedereen naar huis.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.