Geen Green Capital Award 2016 voor Nijmegen, Ljubljana wint

Nijmegen is er niet in geslaagd de titel Green Capital of Europe 2016 in de wacht te slepen. Dit is vandaag bekend gemaakt tijdens de finale van de European Green Capital Award in Kopenhagen. De Sloveense hoofdstad Ljubljana ging met de prijs aan de haal.

Een brede Nijmeegse delegatie heeft er alles aan gedaan om de jury ervan te overtuigen dat Nijmegen het beste rolmodel kan zijn voor veel Europese steden op het gebied van duurzaamheid. De jury besliste echter anders.

Burgemeester Bruls, die de Nijmeegse delegatie leidde, is niettemin erg trots: “Ondanks het feit dat we geen eerste zijn geworden, heeft de kandidatuur veel los gemaakt in onze stad. Talloze Nijmegenaren hebben meegeholpen ons te ondersteunen. We hebben weer laten zien dat onze inwoners in korte tijd tot veel in staat zijn. En uiteraard feliciteer ik Ljubljana als de nieuwe Green Capital of Europe en hoop dat ze iedereen duurzaam inspireren”.

Ook bij wethouder duurzaamheid Harriet Tiemens overheerst de trots: “Heel jammer dat we niet gewonnen hebben. Maar ik zie deze finaleplaats en de weg daar naartoe als een bewijs dat Nijmegen met het duurzaamheidsbeleid op de goede weg is. Het geeft mij de energie om dit nog meer uit te gaan dragen”.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.