Gedeputeerde Staten op werkbezoek bij studentenproject Mariënbosch in Nijmegen

Nijmegen – Op 14 oktober brachten de Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Gelderland een werkbezoek aan het nieuwbouw- en herbestemmingsproject Mariënbosch in Nijmegen. Dit gezamenlijke project voor studentenhuisvesting van Mooiland en SSHN is mede mogelijk gemaakt door een doorslaggevende subsidie van de Provincie Gelderland.

Het college van Gedeputeerden kreeg uitleg over de bouwopgave voor studentenhuisvesting in Nijmegen en de ontwikkeling van dit bouwproject door Max Derks, directeur bestuurder van SSHN, en John van der Doelen, directeur bouwbedrijf Hazenberg. Tijdens de rondleiding werd een beeld geschetst wat er zoal bij komt kijken om dit rijksmonument te behouden en tot een succesvol project te maken. Anne Wilbers, bestuurder Mooiland: ‘Door de samenwerking tussen SSHN en Mooiland is het mogelijk een aantal veelgevraagde studentenwoningen te bouwen en exploiteren. Mooiland versterkt zich hiermee als maatschappelijk investeerder in de regio Nijmegen.’ Max Derks vult aan: ‘Dit project levert een bijdrage aan de oplossing van het tekort aan kamers in Nijmegen en een duurzaam behoud van een historisch waardevol gebouw. Zonder de subsidie van de provincie zou dit beslist niet zijn gelukt.’

 

Het project Mariënbosch in Nijmegen
Op het terrein van het voormalig meisjespensionaat Mariënbosch (hoek Groesbeekseweg/Sophiaweg) realiseren SSHN en Mooiland 347 zelfstandige woningen voor studenten. Daarvan komen 135 wooneenheden in het historische voormalige meisjespensionaat en 212 woningen direct naast het monumentale pand in de vorm van nieuwbouw. De woningen hebben een gemiddelde woonoppervlakte van ca. 27 m2. De bouw wordt uitgevoerd door Bouwcombinatie Hazenberg – Nico de Bont en verloopt voorspoedig. Naar verwachting betrekken de eerste studenten in het voorjaar van 2015 hun nieuwe woningen. SSHN en Mooiland worden ieder voor de helft eigenaar van Mariënbosch, de SSHN verzorgt de verhuur en het beheer.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.