Gebruikte bestelbus rijden een verstandige keuze?

Veel ondernemers nemen de keuze voor een occasion serieus in overweging als ze de intentie hebben om te investeren in een bestelwagen. Bij het maken van deze keuze wordt het verleden van de auto als belemmerende factor gezien. Het is vanaf de buitenkant vaak niet te zien op welke manier met de bedrijfswagen is omgegaan. Veel bestelbussen worden immers niet zachtzinnig behandeld. Dit roept de vraag op of een gebruikte bestelbus rijden wel een verstandige keuze is. Kun je met een gerust hart een Sprinter occasion aanschaffen?

Voor- en nadelen aanschaf tweedehands bestelwagen

De keuze om een tweedehands bestelwagen brengt zowel een aantal voor- als nadelen met zich mee. De belangrijkste overweging om deze keuze wel te maken heeft een financiële achtergrond. Tweedehands bedrijfsauto’s hebben immers een lagere aanschafprijs. Daarnaast is de beschikbaarheid in tweedehands bestelwagens prima en zijn de levertijden erg kort. Uiteraard hangen deze factoren af van waar het voertuig wordt aangeboden maar als er gekozen wordt voor een van de betere aanbieders op dit gebied, zoals Dutch Vans, is dat zeker het geval.

Veel ondernemers vrezen echter de keerzijden van de aanschaf van een tweedehands bestelwagen. Hierbij wordt vooral de staat van het voertuig gevreesd. Veel gebruikte bestelbussen hebben vaak flinke gebruikssporen. Dit is vaak vooral van toepassing bij bestelauto’s omdat deze voertuigen vaak op een zeer intensieve manier gebruikt worden. Zoals aangegeven wordt er lang niet altijd even zorgvuldig omgegaan met dit soort voertuigen omdat de bestuurders vaak niet de eigenaren van de bestelbus zijn.

Let op waar je gebruikte bestelwagens koopt

Uit het bovenstaande blijkt duidelijk dat je een goed overwogen keuze moet maken waar je gebruikte bestelwagens koopt. Aan occasions die op internet worden aangeboden hangt wellicht wel een voordelig prijskaartje maar je krijgt niet het gewenste inzicht in het verleden van de bedrijfsauto en heb je niet of nauwelijks recht op garantie. Dit punt in aanmerking nemende, is het dus verstandig om te kiezen voor een veilige optie. Het is dus verstandiger om te kiezen voor een gebruikte bestelwagen te kopen bij een betrouwbare aanbieder, zoals bij het eerder genoemde Dutch Vans. De voertuigen worden hier volledig technisch gecontroleerd en zijn dus in goede staat. Indien gewenst kun je de keuze maken voor een bedrijfswagen met garantie en kun je het voertuig door dit bedrijf laten onderhouden. Een ander groot voordeel is dat je hier volop keuzemogelijkheden hebt. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een Mercedes Sprinter occasion, heb je volop opties. Je kunt hier de keuze maken tussen diverse uitvoeringen van de Sprinter zoals een bestelwagen met open laadbak, dubbele cabine en in diverse uitvoeringen. Op deze manier wordt een gebruikte bestelbus rijden zeker een verstandige keuze.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.