Ga met Wecycle voor de high score in Molenpoort Nijmegen

Van maandag 2 tot met zondag 8 juli kan iedereen een high score bereiken in de Wecycle-game op een interactieve reclamezuil in Molenpoort Nijmegen.

Via een swipespel kunnen bezoekers laten zien hoe goed zij afgedankte energiezuinige lampen kunnen recyclen. De game wordt tegelijkertijd in 20 verschillende winkelcentra gespeeld, waardoor de high score landelijk zichtbaar is. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen in Nederland.

Het gratis te spelen swipespel is onderdeel van de campagne om het inleveren te stimuleren van afgedankte lampen en kleine ict-apparaten in de Wecycle-bak in de supermarkt. Het spelen in de winkelcentra is anoniem. Het spel is tot en met 15 juli ook op de mobiele telefoon of tablet te spelen via wecycle.nl/scoor. Bij spelen op mobiel of tablet zijn prijzen te winnen.

In de volgende plaatsen (winkelcentra) is de Wecycle-game te spelen op de reclamezuil:
Amstelveen (Stadshart)
Apeldoorn (Oranjerie)
Arnhem (Kronenburg)
Etten-Leur (winkelcentrum)
Haarlem (Schalkwijk)
Haarlemmermeer (4Meren en De Symfonie)
Heerhugowaard (Middenwaard)
Leiderdorp (Winkelhof)
Naaldwijk (De Tuinen)
Nieuwegein (Cityplaza)
Nijmegen (Molenpoort)
Purmerend (Willem Eggert)
Rijswijk (Prinsenpassage)
Roosendaal (Roselaar)
Rotterdam (Alexandrium en Zuidplein)
Utrecht (Overvecht)
Weert (Munt Passage)
Zoetermeer (Stadshart).

Over Wecycle
Wij zijn de stichting zonder winstoogmerk die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste regelt. Dit doen we voor zes producentenorganisaties, waarbij 1.750 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen zijn aangesloten. De inzameling en recycling organiseren we kostenefficiënt en met een maximaal milieurendement. We hebben 10.000 inzamelpunten in Nederland en werken samen met veel inzamelpartners waaronder gemeenten, winkels, installatiebedrijven, kringloopbedrijven en met vervoerders en verwerkers van e-waste. Zo leveren we dagelijks een bijdrage aan de circulaire economie.

In onze Wecycle Service Centers verbinden we de circulaire met de sociale economie. Door apparaten te sorteren en demonteren, geven we mensen die moeilijk meekomen in de reguliere arbeidsmarkt perspectief op een baan en neemt de kwaliteit van recycling toe.

In 2017 heeft Wecycle 107 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 97 procent. Hierdoor is een uitstoot van 345 miljoen kilo CO2 vermeden.

Foto: Wecycle

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.