Fototentoonstelling ‘Weg met de geraniums’ in Dukenburg

Pride Photo Nijmegen exposeert voor de derde keer een fototentoonstelling over oudere homo’s, lesbiennes, travestieten en transgenders. De foto’s zijn gemaakt door Leo van Adrichem (65).

De opening wordt op dinsdag 28 maart om 14.30 uur verricht door wijkmanager Manon Karsten en de expositie is tot en met 30 april 2017 te zien in
Wijkcentrum Dukenburg (Meijhorst 70-39, 6537 EP Nijmegen).

Senioren nemen in deze samenleving steeds meer plek in. Uitspraken als: “Die ouderen maken al dat pensioengeld op” irriteerden Van Adrichem mateloos. Maar het bracht hem wel op het idee voor deze fototentoonstelling. Hij laat de kracht van 30 oudere LHBT’s zien. Geen zielige, eenzame ouderen, maar trots op eigen kracht. De geportretteerden staan voor wat ze zijn. Iedereen is gefotografeerd in de omgeving van waar zij hun dagelijkse activiteit uitvoeren.

‘Met Pride Photo Nijmegen laten we graag zien wat onzichtbaar is’, aldus projectleider Wouter Christiaens. ‘En oudere LHBT’s laten zich om wat voor reden dan ook vaak (nog) niet of niet meer zien. Daarom ben ik zo blij dat we deze fototentoonstelling voor de derde keer exposeren in Nijmegen. De eerste keer was in woonzorgcentrum Boszicht, de tweede keer in het Oud Burgeren Gasthuis en nu in Wijkcentrum Dukenburg.‘

De expositie “Weg met de Geraniums!” is tot en met 30 april 2017 te zien in Wijkcentrum Dukenburg (Meijhorst 7039, 6537 EP Nijmegen).

Foto: © Jac. Splinter

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.