Foto’s en films gezocht van oorlogsschade aan Stevenskerk

Stichting Stevenskerk zoekt in samenwerking met het Regionaal Archief Nijmegen beeldmateriaal van de Stevenskerk uit de periode van vlak na het bombardement van februari 1944.

Tijdens nieuw onderzoek naar de bouwhistorie van de Stevenskerk in Nijmegen is gebleken dat er relatief weinig beeldmateriaal bekend is van de beschadigde kerk van vlak na het bombardement van 22 februari 1944. Hoewel er redelijk wat foto’s bewaard zijn gebleven van de gebombardeerde stad met de gehavende Stevenskerk op de achtergrond, is van de kerk zelf en het beschadigde interieur nauwelijks beeldmateriaal voorhanden. Dat is erg jammer omdat dergelijke foto’s en filmbeelden bouwhistorici veel inzicht kunnen verschaffen in de bouwgeschiedenis van de kerk. Vooral foto’s waarop het interieur van de kerk goed zichtbaar is, ontbreken vrijwel geheel. Juist deze foto’s zijn van essentieel belang voor een beter begrip van de bouwgeschiedenis van de kerk.

De Stichting Stevenskerk Nijmegen zoekt daarom in samenwerking met het Regionaal Archief Nijmegen beeldmateriaal van de Stevenskerk van vlak na het bombardement van februari 1944. De Stevenskerk hoopt dat particulieren nog foto’s of filmbeelden hebben die niet in de collectie van het Regionaal Archief zijn opgenomen en waarop de gehavende kerk van dichtbij goed zichtbaar is. Hebt u nog foto’s of filmbeelden van de Stevenskerk van vlak na het bombardement of de restauratie die in 1969 is voltooid of kent u iemand die dergelijk materiaal heeft, neem dan contact op met het Regionaal Archief Nijmegen of de Stevenskerk. Als u het beeldmateriaal niet kwijt wilt, maar u wilt het wel ter beschikking stellen, dan kan het Regionaal Archief Nijmegen een kopie maken. U krijgt de originele documenten na afloop natuurlijk terug. Het spreekt vanzelf dat alle materiaal met de grootst mogelijke voorzichtigheid wordt behandeld.

Wie oud beeldmateriaal heeft van de Stevenskerk kan contact opnemen met Heleen Wijgers van de Stichting Stevenskerk, directie@stevenskerk.nl, tel. 024 – 3604710 of met Henk Trapman van het Regionaal Archief Nijmegen, h.trapman@nijmegen.nl, tel. 024 – 3292394

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.