Fort Pannerden komt met mooiste terras van Gelderland

Fort Pannerden heeft ambitie als toeristische attractie. En daarbij hoort horeca om je op te kunnen verheugen. Vanaf de opening – eind april – kan publiek genieten van een stoer en sympathiek café-restaurant in het hart van het heringerichte fort. Troef wordt het terras bij het spectaculaire uitzichtpunt bovenop het fort, dat uitzicht biedt over Waal, Rijn en Pannerdensch Kanaal. Een tweede terras – aan het water – is gepland. Fort Pannerden is een samenwerking aangegaan met Buitenpoort Catering uit Bemmel. Voor dit bedrijf, dat bekend staat om zijn gastvrijheid en gevoel voor kwaliteit, is Fort Pannerden een plek met potentie – middenin de natuur en toch dicht bij Arnhem en Nijmegen. 

Buitenpoort Catering is er straks voor de bezoekers tijdens openstellingen – 180 dagen per jaar. Maar ook voor ontvangsten op andere tijden. Van zakelijke ontvangsten tot feestelijke bijeenkomsten voor families en verenigingen. Ton Janssen van Buitenpoort: ‘Voor veel mensen is Fort Pannerden echt iets nieuws, een ontdekking. Ik verheug me er op de fortbezoekers te ontvangen in dit stoere gebouw, dat iedereen die binnenkomt verrast. Wij willen bekend zijn om onze lekkere koffies en goede taart, een gezonde lunch, onze vriendelijkheid. Bij ons is de stoere fortsfeer er, maar we bieden ook warmte en behaaglijkheid. Onze ervaring is dat iedere fortbezoeker zin heeft in wat lekkers. Grote ontvangsten, beurzen, diners: heel veel kan hier!’

Troef wordt straks het dakterras op het fort. Ton Janssen: ‘Ik verheug me al op een receptie, met een toost op het uitzichtpunt, waar je wel 30 kilometer ver kunt kijken in de rondte. Hier heb je dat Nederland-Waterland gevoel bij uitstek!’ Daarnaast is een tweede buitenterras gepland: aan de waterkant, met uitzicht op schepen, en omgeven door de ruige natuur van de Klompenwaard. Waar je heerlijk zal kunnen zitten, en in hangmatten over het water kunt kijken. Fort Pannerden en Buitenpoort zetten zich er samen voor in Fort Pannerden tot een toeristische trekker te maken voor de regio. Fietsers en wandelaars zijn ook zonder ticket welkom in het café-restaurant tijdens de openstellingen van het fort. Maar ook zullen er evenementen in en om het fort plaatsvinden, in afstemming ook met Staatsbosbeheer dat het natuurgebied rond Fort Pannerden beheert en exploiteert. Heel nadrukkelijk is ook samenwerking met het nabijgelegen middeleeuwse Kasteel Doornenburg in beeld. Fort Pannerden en Buitenpoort zien volop kansen voor gezamenlijke publiekswerving en arrangementen.

Buitenpoort Catering is met Kasteel Doornenburg in gesprek om ook daar de exclusieve horeca-exploitant te zijn. Fort Pannerden werkt met een team van 75 vrijwilligers en drie betaalde krachten. Buitenpoort gaat samenwerken met professionals én mensen met een beperking, die in het fort een kans krijgen om hun talent te stimuleren. Buitenpoort heeft op dit gebied veel ervaring, en ziet dit ook als een uiting van maatschappelijk bewustzijn. Janssen: ‘Een bezoek aan het fort maakte al veel los bij deze mensen, deze plek spreekt heel erg tot de verbeelding. Dus we hebben alle vertrouwen. Onze ervaring is dat publiek hun inzet zeer waardeert.’ Meer informatie op www.fortpannerden.eu.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.