Finale Roos van Nijmegen 2014

Op donderdag 29 mei is het dan zover. Dan zal de finale van Nijmeegs grootste muziektalentenjacht, de Roos van Nijmegen, traditiegetrouw plaatsvinden in Poppodium Doornroosje. Tijdens 3 succesvolle voorrondes in muziek- en danscafé Merleyn streden 9 bands met elkaar om een plaats in de finale.

De finalisten voor 2014 zijn bekend: Captain Ortega, In Orbit, Remove Before Flight en Through the Struggle.

Eind 2012 leek er geen redden meer aan, Captain Ortega leek gekielhaald en ten onder, maar uit de krochten van thuishaven Nijmegen vonden de vier overgebleven matrozen Casper, die als zanger het vijf-koppig rockmonster compleet maakt. Deze muitende bende vuurt een combinatie van snoeiharde rock, pakkende meezingers en snelle punk op de luisteraar af.

In Orbit is een indie/folkband bestaande uit vier Nijmeegse studenten. Met een breed instrumentarium brengen ze akoestische luistermuziek over alledaagse gedachtegangen ten gehore. Muzikaal fluctueren de nummers tussen rustig kabbelende melodieën en percussieve hoogtepunten. In juni 2013 kwam de debuut EP “It’s Not That Cold If You Dress Well” uit.

De jonge honden van Remove Before Flight spelen al vier jaar samen en zijn als familie voor elkaar. Het podium veroveren zij met muziek vol gitaargeweld, heerlijke hammond geluiden, een strakke bas en drumwerk waar drummers versteld van staan. RBF staat vol overtuiging op het podium en laten de oude blues rock geluiden weer herleven.

Begonnen als Hardcore band in 2010, heeft Metal Band Through The Struggle het roer wat omgegooid en zijn ze naar een meer dynamisch en melodische sound gegroeid, dit wel met het behoud van de rauwheid en energie van het hardcore genre. In maart 2013 hebben zij ‘Absolute Nothing’ uitgebracht.

 

In de finale wordt er gestreden om een fantastisch prijzenpakket: drie dagen studiotijd voor een complete demo- of singleproductie bij BigMouth Music, mastering van de opnames bij Gold Soundz Mastering, een professionele videoclip geschoten door Younique Film, een waardebon van Stockenhof Muziek, een fotoshoot door Take Two Communication, een merchandise pakket van GROENEWAS en bandcoaching van Stichting PAN. Zorg ervoor dat je dit spektakel niet mist op donderdag 29 mei.

 

Kaarten voor de finale zijn verkrijgbaar via www.doornroosje.nl en op de dag zelf aan de deur te koop.

Open: 20:00

Aanvang: 20:30

Tickets: € 9,-

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.