Filmopnames ‘JUNKSKE’ in gemeente Berg en Dal

Vanaf zaterdag 14 januari is de omgeving van Berg en Dal decor voor de opnames van de nieuwe korte film ‘JUNKSKE’ van studenten aan de Nederlandse Filmacademie Amsterdam. 

De hoofdrollen in de film worden vertolkt door Rick Lens (bekend van o.a. Kauwboy), Lester van Olffen en Jasper Stoop. De opnames zullen 5 dagen (14 t/m 18 januari) in beslag nemen. Onder andere KleinAmerika en verschillende straten binnen Groesbeek zullen dienstdoen als locaties voor de film.

Vooral de mooie landschappen en de karakteristiek van de omgeving trokken de makers naar de gemeente. Het team krijgt veel steun van de lokale gemeenschap. Slaapplaatsen, film-locaties en zelfs de Gemeente Berg en Dal steunt de filmmakers in de productie van de film.

Over de film

Regisseur Vincent Tilanus maakt een film die teruggrijpt naar zijn jeugd in de omgeving Groesbeek. Junkske gaat over tienerjongen Raf die in de sterke voetsporen van zijn oudere broer Boas wil treden, maar Raf is met zijn dromerigheid en zwakke fysiek verre van huis. In een rauwe wereld is hij het slachtoffer van een groep jongens die zijn leven ondragelijk maken. Wanneer Raf na een wanhopige poging door Boas niet gezien wordt, steelt hij uit woede zijn broer’s brommer. Dit zet een kettingreactie op gang waarin zijn held en vijand zich samen tegen hem keren.

Figuratie

Op verschillende dagen worden er nog mensen gezocht om te figureren. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op casting@junkskedefilm.nl.

Meer info: Junkskedefilm.nlinfo@junkskedefilm.nl.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.