Fietsverlichtingscampagne ‘Ik val op’ in Beuningen een succes

Op woensdag 16 november bij het Kerkplein en maandag 12 december bij de kruising Pieckelaan/Lagunesingel heeft het ‘Ik val op’- campagneteam een fietsverlichtingscontrole gehouden. Dat fietsverlichting belangrijk is, zit bij veel fietsers goed tussen de oren.

Beuningse fietsers met goed werkende verlichting kregen een beloning. Beuningse fietsers zonder goede verlichting kregen ter plaatse nieuwe lampjes gemonteerd. Het campagneteam ging in gesprek met fietsers. Centraal in het gesprek stond de vraag ‘Waarom werkt jouw fietsverlichting niet?’.

Op woensdag 16 november sprak het ‘Ik val op’-campagneteam 120 fietsers waarvan er 80 goedwerkende verlichting hadden. De overige fietsers hebben een nieuw voor- of achterlicht gemonteerd gekregen. Op maandag 12 december zijn er 70 fietsers gesproken waarvan er 45 goedwerkende fietsverlichting hadden. Veel fietsers weten dus al dat goede fietsverlichting belangrijk is. De gemeente Beuningen kijkt terug op een geslaagde actie. Foto’s van de actie zijn te vinden op facebook.com/ gelderlandveilig.

Stop! Val jij op?

Het doel van de fietsverlichtingscampagne was de verkeersveiligheid verbeteren van en voorlichting geven aan fietsers in de hoop dat iedereen voortaan met goed werkende verlichting op pad gaat. Fietsers zijn namelijk veel kwetsbaarder in het verkeer dan bijvoorbeeld een automobilist.

Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland

De actie werd georganiseerd door het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland in samenwerking met de gemeente Beuningen. ROV Oost-Nederland is in Gelderland en Overijssel de partner voor verkeersveiligheid. Met hun kennis van verkeersveiligheid en van het gebied, brengen zij de juiste partijen bij elkaar en worden verschillende projecten geïnitieerd. ROV Oost-Nederland is een initiatief van de provincie Overijssel en Gelderland.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.