Fietstunnel onder A15 op 9 december open

Met de fiets kunt u binnenkort weer een stukje sneller tussen Elst (De Aam) en Nijmegen reizen. Op maandag 9 december wordt de fietstunnel onder de A15 officieel geopend. Daarmee is het tracé van de snelfietsroute van het Kattenleger tot aan de Zwarteweg klaar.

Met de opening van dit stuk Rijnwaalpad kunnen werknemers vanuit Bedrijventerreinen de Aam en De Merm in Elst sneller naar Nijmegen fietsen (en vice versa). De onlangs gestarte campagne ‘Fluitend naar je werk’ (www.fnjw.nl) krijgt hiermee een mooi vervolg. Bijzonder aan de tunnel is ook dat deze  het noordelijke en zuidelijke deel van Park Lingezegen met elkaar verbindt.

Twee kilometer korter

De tunnel is het grootste en belangrijkste tracé van het RijnWaalpad: de snelfietsroute tussen Arnhem en Nijmegen. Door het RijnWaalpad wordt de fietsafstand tussen de twee steden met maar liefst twee kilometer verkort. De snelfietsroute wordt op dit moment in fases aangelegd. De gehele route is naar verwachting eind 2014 klaar.

Werknemers in dit gebied kunnen vanaf eind 2014 dus fluitend naar het werk in Arnhem of Nijmegen op de fiets. Zo besparen zij ook nog eens flink wat benzine- en parkeerkosten. Want fietsen over de snelfietsroutes is comfortabel, veilig en gezond. Én men komt zo snel van A naar B. Van bijvoorbeeld de Waalbrug naar de Rijnbrug is het eind 2014 nog maar 40 minuten fietsen!

Opening

Op maandag 9 december wordt de fietstunnel officieel geopend om 15.00 uur. Ook u bent van harte welkom een kijkje te komen nemen. De tunnel bevindt zich tussen de Betuweroute en Sportpark Ressen en gaat onder de A15 door. Om er te komen volgt u vanaf het sportpark het nieuwe fietspad. 

Meer informatie

Meer informatie over de voortgang van de bouw van het RijnWaalpad vindt u op www.rijnwaalpad.nl.

foto: Ateliereen Architecten 

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.