Fietstunnel onder A15 feestelijk geopend

Vandaag is de nieuwe fietstunnel onder de A15 officieel geopend. Daarmee is het tracé van Snelfietsroute RijnWaalpad van het Kattenleger tot aan de Waalbrug klaar en kunnen fietsers weer een stukje sneller van Elst (De Aam en De Merm) in Nijmegen komen, en omgekeerd.

In de middag ontving Bert Jeene, portefeuillehouder Infrastructuur en Mobiliteitsmanagement van de Stadsregio Arnhem Nijmegen, alle gasten op Sportpark Ressen. Daarbij maakte hij bekend dat vanaf nu de eerste versie van de Bicycle Buddy app beschikbaar is in de Apple AppStore en de Google Play Store. De functies worden nog uitgebreid. Vervolgens waren er speeches van wethouder Kees Telder van gemeente Lingewaard en Etienne Schiffelers, parkmanager van Bedrijventerreinen De Aam en De Merm, en werd de landschappelijke inpassing en beeldkwaliteit van de tunnel getoond door Elke Puts en Joof Tummers, (landschaps)architecten van Movares.

Openingshandeling

Vanuit het sportpark maakten de aanwezige bestuurders en betrokken projectpartners een fietstochtje over het nieuwe fietspad naar de tunnel. Conny Bieze, gedeputeerde van de provincie Gelderland verrichte daar de officiële openingshandeling door met Bert Jeene en Kees Telder het lint door te knippen. Bij de tunnel stonden marktkraampjes waar het campagneteam van ‘Fluitend naar je werk’ (www.fnjw.nl) tot in de avond warme chocolademelk, glühwein en erwtensoep uitdeelde aan voorbijkomend fietsverkeer.

Twee kilometer korter

De tunnel is het grootste en belangrijkste tracé van het RijnWaalpad: de snelfietsroute tussen Arnhem en Nijmegen. Door het RijnWaalpad wordt de fietsafstand tussen de twee steden met maar liefst twee kilometer verkort. Bijzonder aan de tunnel is ook dat deze  het noordelijke en zuidelijke deel van Park Lingezegen met elkaar verbindt.

De snelfietsroute wordt op dit moment in fases aangelegd. De gehele route is naar verwachting eind 2014 klaar. Werknemers in dit gebied kunnen vanaf eind 2014 dus fluitend naar het werk in Arnhem of Nijmegen op de fiets. Zo besparen zij ook nog eens flink wat benzine- en parkeerkosten. Want fietsen over de snelfietsroutes is comfortabel, veilig en gezond. Én men komt zo snel van A naar B. Van bijvoorbeeld de Waalbrug naar de Rijnbrug is het eind 2014 nog maar 40 minuten fietsen per e-bike!

Meer informatie

Meer informatie over de voortgang van de bouw van het RijnWaalpad vindt u op www.rijnwaalpad.nl. 

Bicycle Buddy app

De eerste versie van de Bicycle Buddy app is vanaf nu beschikbaar in de Apple AppStore en de Google Play Store voor alle Android toestellen met versie 4.0 en hoger. In de komende periode zal deze app verder ontwikkeld worden en zullen er nieuwe functionaliteiten aan worden toegevoegd, binnenkort kan de app ook gebruikt worden op de oudere Android toestellen (versie 2.3).

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.