Fietsendief teruggelokt en aangehouden

Gemert – De politie in burger hield vrijdagmiddag rond 16.45 uur op een parkeerplaats aan de Kapelaanstraat een 35-jarige man uit Nijmegen aan. Hij wordt verdacht van fietsendiefstal.

Een 41-jarige vrouw uit Gemert ontdekte vrijdagmiddag rond 13.38 uur dat haar rijwiel gestolen was. Deze stond gestald bij een winkel ter hoogte van de Kapelaanstraat. Ze besloot niet bij de pakken neer te zitten en vroeg aan een nabij gelegen winkel of deze misschien bewakingsbeelden had. Bij het bekijken van de beelden zag ze dat haar fiets door een chauffeur van een bestelbus werd opgetild en ingeladen in de bedrijfsbus. De bus was voorzien van een telefoonnummer.

Werkstraf

Daarop nam ze contact op met het bedrijf en kon ze de persoon die ze sprak overtuigen wat ze had gezien en dat haar fiets terugbezorgd moest worden en wel op dezelfde plek. Inmiddels was de politie ook verwittigd. Toen de chauffeur terugkeerde werd hij door de politie in burger aangehouden. De eigenares heeft haar fiets terug en de fietsendief kreeg een werkstraf van 20 uur opgelegd.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.