Festival TREK ontvangt 32.500 bezoekers

Van donderdag tot en met zondag heeft Festival Trek, het grootste rondreizende food festival van Nederland, 32.500 bezoekers mogen ontvangen in het Nijmeegse Hunnerpark. Voor de derde keer op rij een succesvolle en zonovergoten editie in Gelderland.

Het Hunnerpark was omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant, waar bezoekers een smakelijke ontdekkingsreis langs tientallen mobiele foodtrucks konden maken gecombineerd met een grote variëteit aan theater, kleinkunst, oude kermisklassiekers en livemuziek. Het gratis toegankelijke festival vervolgt haar reis naar Utrecht, Eindhoven, Enschede, ’s-Hertogenbosch, Amsterdam en sluit het seizoen op zondag 10 september af in Den Haag.

BurgeRmeester van TREK
Het festival is donderdag geopend door de ‘BurgeRmeester van TREK’. “In het Hunnerpark heb ik samen met 32.500 bourgondische bezoekers tijdens het warme Hemelvaartsweekend genoten van zowel lekker eten en drinken, als ook de grote verscheidenheid aan cultureel vermaak. In mijn nieuwe Gemeentehuis is er massaal getrouwd en ook van de biechtstoel in het kapelletje is veelvuldig door de bezoekers gebruik gemaakt. Bedankt Nijmegen voor jullie gastvrijheid en enthousiasme. Wij TREKKEN weer door naar Utrecht.”, aldus de BurgeRmeester.

Een smakelijke ontdekkingsreis en cultureel vermaak
Festival TREK staat voor een perfecte mix van lekker eten & drinken gecombineerd met een grote variëteit aan theater, kleinkunst, kermisklassiekers en live muziek. De tientallen foodtrucks serveerden onder andere de lekkerste burgers, verse Vietnamese Springrolls, gestoomde Bao Buns met eend, het meest malse vlees en klassiek bereide mosselen. Bij de verschillende bars was er een ruim assortiment aan verfrissende drankjes en heerlijke cocktails te verkrijgen.

Een karavaan van jonge theatermakers trok over het terrein en vermaakten de bezoekers ter plekke. Opkomend muzikaal talent verzorgde intieme optredens op de verschillende podia. ‘De platenbus’ en de DJ trokken enthousiast publiek, de zwoele lenteavonden werden dansend afgesloten met de beste funk-, soul- en dance-hits uit de eighties.

Voor jong & oud

Ook aan de kleinste TREK bezoekers is gedacht, zij konden zich uitleven bij het kindertheater, de fijne kneepjes van het vak leren tijdens een kookworkshop en genieten van een nostalgische kermisklassieker: de rups en oud Hollandse spelletjes zoals twister.

Foto-credits: Peter Lodder

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.