Festival InScience – International Science

Van woensdag 7 t/m zondag 11 november vindt de vierde editie plaats van InScience – International Science Film Festival Nijmegen; hét filmfestival dat zich richt op het snijvlak tussen film, wetenschap en maatschappij.

InScience verkent de toekomst met de beste wetenschapsfilms van het afgelopen jaar, internationale topwetenschappers en een expositie op het snijvlak van kunst en wetenschap. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van InScience en aan de kassa van LUX.

Het thema dit jaar is ‘artificial intelligence’, het onderwerp dat wetenschappers beschouwen als de belangrijkste discussie van deze tijd. De vraag is dan ook hoe kunstmatige intelligentie de wereld gaat veranderen en welke consequenties er volgen op de samenleving. InScience toont de impact, kansen, gevaren en de dilemma’s van de zich exponentieel ontwikkelende technologie.

Een highlight van deze editie zijn de diverse wetenschappelijke lezingen. Op donderdag 8 november is dr. Pim Haselager te gast met een lezing over de onverwachte gevolgen van ‘creatief robot-gebruik’. Vrijdag 9 november verkent historicus en filosoof Philipp Blom verschillende crises van de moderne tijd. De Amsterdamse onderzoeker prof. dr. Max Welling gaat op zaterdag 10 november dieper in op kunstmatige intelligentie. Zondag 11 november verkent Heino Falcke, hoogleraar radioastronomie en astrodeeltjesfysica, de plek van de mens in het heelal.

LUX, film € 9,00, lezing € 7,50, student € 5,00, strippenkaart € 18,00

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.