Feestelijke opening voorzieningenhart De Biezantijn

Zondag 14 september vindt van 13.00 tot 17.00 uur het openingsfeest plaats van het nieuwe Voorzieningenhart De Biezantijn in de wijk  Biezen/Waterkwartier. Burgemeester Bruls zal samen met wijkbewoners het voorzieningenhart officieel openen. Daarna is het feest in en rondom De Biezantijn. Na jaren van voorbereiding vieren bewoners de aanwinst van een modern voorzieningenhart aan de Waterstraat 146. Na de opening start een veelzijdig programma dat bestaat uit  informatie over het gebouw, verrassende optredens met Romeinen, zang en dans, veel kinderplezier en sport en spel. Ook Brede school Aquamarijn zet haar deuren wijd open.

 

Aan de realisatie van De Biezantijn gaat een lange geschiedenis vooraf. Door veel wijkbewoners en organisaties is meegedacht over het ontwerp van het gebouw en de inrichting van de binnen- en buitenruimte. Dat is onder andere terug te vinden in de wandbekleding van de zalen en lange gang waarop het industriële verleden verbeeld is. Ook in de namen van de zalen die verwijzen naar Waterkwartierders die veel voor de buurt hebben betekend. Bijvoorbeeld Jo Holland, één van de stichters van het roemrijke Gemeenschapshuis dat nu moest wijken voor het nieuwe gebouw.

Bovenop het voorzieningenhart zijn dertig zorgwoningen van Portaal gebouwd. Gelijktijdig  is de nieuwbouw van de Brede school Aquamarijn gerealiseerd. Deze staat rechtstreeks in verbinding met het voorzieningenhart . De architect van het gehele complex is Pieter Bedaux van Bedaux de Brouwer Architecten.

De naam De Biezantijn is verzonnen door wijkbewoner Menno den Daas en is na een stemming  door de wijk gekozen.

 

Open week
Na het openingsfeest is het van maandag 15 tot en met vrijdag 19 september open week in de Biezantijn. Iedereen kan gratis meedoen aan allerlei activiteiten.

 

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.