Feestelijke opening van Dekker v.d. Vegt boekverkopers!

Op zaterdag 5 en zondag 6 april vindt de feestelijke opening  plaats van boekhandel Dekker v.d. Vegt in de Marikenstraat te Nijmegen. De winkel staat weer vol met boeken en tijdschriften en is klaar voor een doorstart op de vertrouwde manier zoals vele klanten en bezoekers van onze zaak dat kennen.

Zaterdag om 11.00 uur is de feestelijke opening met burgemeester Bruls, de stadsdichter Marijke Hanegraaf en de kinderen van oud-directeuren van Dekker v.d. Vegt en de huidige medewerkers van de boekwinkel.

Van 14.00 tot 16.00 uur zijn te gast de auteurs A.F.Th. van der Heijden (bekend  van o.a. Tonio en zijn recente boek Uitverkoren) en zijn vrouw Mirjam Rotenstreich (van haar verscheen enige tijd geleden Verloren mensen).  Zij worden geïnterviewd door journalist Rob Trip o.a. presentator van het NOS journaal. Aansluitend signeren zij.
Uiteraard wordt er getrakteerd op drankjes en hapjes verzorgd door cateraar Olga Honing.

Geen feest zonder muziek! Zaterdag om 15.00 uur treedt singer/songwriter Eva Almagor op.  Zij begeleidt zichzelf op piano.

Van 16.00 tot 17.00 uur zal schrijver en columnist Thomas Verbogt  optreden. Hij signeert zijn grote oeuvre en zal voorlezen uit eigen werk.

Zondag 6 april is de winkel open van 12.00 tot 17.00 uur. Van 12.00 tot 13.00 uur is er live muziek van Michel en Marco. Zij spelen eigen nummers op bas, piano en gitaar.

Van 13.00 tot 14.00 uur is Jan van Mersbergen er om zijn nieuwe boek De laatste ontsnapping te signeren en zal  vertellen en voorlezen.
Vanaf 14.00 tot 15.00 uur krijgen schrijvers van de Wintertuin de ruimte om voor te dragen uit eigen werk. Te gast zijn Willem Claassen, Hanneke Hendrix, Ilse Schaminee, Jaap Robben, Johan Roos en Dennis Gaens.

Vervolgens gaan de dichters Jan Hardeveld, Lynn van Ewijk, Hans Rothuizen, Harry van de Vijfeijke, Rinske Kegel, Saskia van Leendert en Jos Daanen vanaf 15.00 tot 16.00 voordragen uit eigen werk.

Als feestelijk muzikale afsluiter van dit weekend speelt vanaf 16.00 uur de band Tuesday Moon.

Het hele weekend!
Speciaal ter gelegenheid van deze opening is er een expositie van cartoons over het fenomeen boekhandel van Stefan Verwey.  Voor de kinderen is er een prijsvraag waarbij ze in ieder geval een cadeautje krijgen en waar ook leuke prijzen te winnen zijn.

Er zijn speciale openingsaanbiedingen en een rad van fortuin waarmee de tweedehands boeken (uitgezonderd de studieboeken) extra voordelig worden.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.