Extra maatregelen oversteek Graafseweg

De gemeente neemt maatregelen om weggebruikers extra te attenderen op de oversteekplek op de Graafseweg ter hoogte van de Verbindingsweg. Knipperlichten en markeringen op de weg in de vorm van bliksemschichten moet daarvoor zorgen. Daarnaast komen er extra 50km-borden.

De aanduidingen moeten ervoor zorgen dat automobilisten zich beter aan de maximum snelheid houden. Er komen ook tijdelijke borden die aangeven hoe hard iemand rijdt. De maatregelen worden de komende tijd op de weg geplaatst. De borden die de snelheid aangeven, zijn tijdelijk omdat bekend is dat ze na vijf weken hun attentiewaarde verliezen. Deze borden zullen daarom steeds op andere plaatsen in de stad worden ingezet. Eind februari vond ter hoogte van de Verbindingsweg een dodelijk ongeluk plaats met een overstekende fietsster.

Daarop hebben omwonenden door middel van een petitie gevraagd om maatregelen om de oversteek veiliger te maken en om iets te doen aan het harde rijden op de Graafseweg. De maatregelen die nu worden genomen lopen vooruit op een totale herinrichting van de weg die kan plaatsvinden in 2020, wanneer de renovatie van de Waalbrug is afgerond.

Planning werkzaamheden
Donderdag 18 mei werden de markeringen op de weg gezet. Die werkzaamheden vonden plaats tussen 09.00 en 15.00 uur. Er was steeds een rijbaan – zowel stad inwaarts als uitwaarts – beschikbaar voor verkeer. De dynamische snelheidsborden worden in de loop van volgende week langs de weg gezet. De knipperlichten over enkele weken in verband met de levertijd.

Graafseweg
De Graafseweg heeft in de loop der jaren een ontwikkeling doorgemaakt van nationale route tussen Noord- en Zuid-Nederland (vóór 1976) naar provinciale/regionale route en -sinds de opening van De Oversteek- naar een lokale weg. Het uiterlijk van de weg is echter nooit aangepast. De Graafseweg (tussen Rozenstraat tot aan het Nelson Mandelaplein) staat in 2019/20 geprogrammeerd voor onderhoud. De gemeente wil dat moment aangrijpen om de weg een inrichting te geven die past bij een 50-km weg. Doorgaand bestemmingsverkeer in Nijmegen moet dan zoveel mogelijk via de S100 rijden, verkeer dat helemaal niet in Nijmegen moet zijn, kan gebruik maken van de A50.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.