Exclusief voor mantelzorgers: even ertussenuit met de zonnetrein

Zorgt u langdurig voor een chronisch zieke vader, een kind met een beperking, een buurvrouw met dementie? Dan bent u mantelzorger. Speciaal voor mantelzorgers uit de héle gemeente Berg en Dal is er een rit met een zonnetrein door de Ooij.

De trein vertrekt woensdag 21 september om 10.00 uur vanaf het Kerkplein in Leuth. Een uur lang, van 10.00 tot 11.00 uur, kunnen mantelzorgers genieten van de bijzondere omgeving. De natuur in de Ooijpolder herbergt een uniek plantenleven. Het gebied heeft zijn uiteindelijke vorm onder meer gekregen door de (deels nog actieve) steenindustrie. Die profiteert van de grote hoeveelheid klei die de Waal hier afzette. Na afloop van de treinrit is er de mogelijkheid een kopje koffie te drinken bij ‘De Rosmolen’, Kerkplein 1 in Leuth. De kosten hiervan zijn voor eigen rekening.

Aanmelden

De treinrit is gratis maar aanmelden is noodzakelijk! Dat kan tot uiterlijk vrijdag 16 september, 11.00 uur. Aanmelden bij Thea de Wijse, op werkdagen tussen 9.00 en 11.00 uur: 0481 – 43 11 05.

Mantelzorgers met vervoersproblemen kunnen dat bij de reservering aangeven. Samen met u zoekt de organisatie dan naar een oplossing, zodat iedereen, uit alle kernen van de gemeente Berg en Dal, kan meedoen!

Milieuvriendelijke trein

De rit met de zonnetrein is georganiseerd door Mantelzorg Berg en Dal in samenwerking met de stichting Van Steen en Natuur. Deze stichting laat mensen onder meer met een solar road train (SRT) de Ooijpolder en de Duffelt verkennen. De SRT (trein op zonne-energie) is een milieuvriendelijke vorm van recreatief vervoer en draagt bij aan het verminderen van kilometers door touringcars in de polder. Met opgeladen accu’s en met volle zon kan deze trein 70 tot 100 kilometer per dag rijden.

Meer informatie: mantelzorgbergendal.nlsteenennatuur.nl

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.