Voor even een Wijkheld tijdens jaarmarkt Groesbeek

Op de jaarmarkt Groesbeek op dinsdag 26 juli waren Wijkhelden Wendy en Wouter te gast. Ze speelden samen met enthousiaste Wijkhelden in de dop een zwerfafvalspel. Het doel van het zwerfafvalspel- en project is bewustwording van zwerfafval.

Zwerfafvalspel: wie ruimt het snelst het meeste zwerfafval op?

De enthousiaste Wijkhelden in de dop kregen een Wijkheldenhesje aan en niet te vergeten een stoer Wijkheldenmasker op. Ze werden vervolgens in groepjes verdeeld en na het aftellen van Wijkheld Wendy kon het spel beginnen. De uitdaging was wie er zo snel mogelijk het meeste zwerfafval had opgeruimd en verzameld in de Wijkheldenemmer. Veel jonge bezoekers van de markt speelden het spel mee.

Wijkhelden: Samen houden wij onze buurt schoon

Wijkhelden ruimen iedere maand ruim 500 zakken aan zwerfafval op en maken zo de buurt weer schoon en leefbaar. Dat doen ze niet voor niets: jongens en meisjes uit groep 3 tot en met 8 krijgen van de gemeente een zakcentje. Bovendien worden ze zich al op jonge leeftijd bewust van zwerfafval en leren ze hoe het is om betrokken te zijn bij de samenleving. Ook volwassenen doen mee en leveren zo een waardevolle en direct zichtbare bijdrage aan een leefbare buurt.

Meer informatie over Wijkhelden en/of aanmelden?

Voor meer informatie of aanmelding kunnen geïnteresseerden terecht op www.wijk-helden.nl of www.dar.nl. Voor vragen nemen zij contact op met het klantencontactcentrum van Dar. Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur via 024-3716000 of via info@dar.nl.

Fotograaf: Geert Timmer

 

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.