Energiebesparing bij Nijmeegse sportverenigingen

Twintig Nijmeegse sportverenigingen hebben gebruik gemaakt van een energiescan die de gemeente heeft aangeboden. Ze besparen daarmee in totaal zo’n € 25.000 per jaar. De energierekening is één van de hoogste kostenposten van sportverenigingen. Om deze kosten te verlagen heeft de gemeente Nijmegen aan alle sportverenigingen met een eigen accommodatie een energiescan aangeboden.

Veel verenigingen waren enthousiast over de energiescan. De clubs hebben direct een aantal relatief eenvoudige maatregelen genomen, waarmee ze in totaal zo’n € 25.000 per jaar op de energierekening kunnen besparen. De kostenbesparing zit in gunstigere afspraken met de energieleverancier én in besparing op het gasverbruik.
De energiescans zijn onderdeel van de motie “sporten met zonne-energie” van de Nijmeegse gemeenteraad.

Eén van de enthousiaste verenigingen is tennisvereniging LLTV Lent. Een nieuw energiecontract heeft een forse kostenbesparing opgeleverd van zo’n € 3.500 per jaar. De leden zijn zich meer bewust geworden van de energiekosten en zorgen er gezamenlijk voor dat onnodig energieverbruik wordt vermeden. Ook kijkt de vereniging of het mogelijk is om zelf energie op te wekken met zonnepanelen. Zo hoopt LLTV Lent de duurzaamste sportvereniging van de Waalsprong te worden.
Door de positieve resultaten zijn meer clubs enthousiast geworden om een energiescan te laten uitvoeren. Komende tijd zullen daarom bij nog tien verenigingen de mogelijke kostenbesparingen in kaart worden gebracht.

Het gemeentebestuur zet ook de komende tijd in op energiebesparing en het gebruik van duurzame energie. Dit jaar broedt de gemeente op een nieuwe manier van het ‘ontzorgen’ van inwoners, bedrijven, verenigingen etc. Voorlopig kan iedereen terecht bij het Loket Duurzaam Wonen.

Meer info over energiebesparing bij LLTV Lent

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.