Ellen de Swart lijsttrekker voor Democraten Gemeente Heumen

De leden van de de lokale politieke partij Democraten Gemeente Heumen hebben Ellen de Swart gekozen tot lijstrekker voor de verkiezingen  van de nieuwe gemeenteraad. Die verkiezingen gaan plaatsvinden in maart 2014. Ellen de Swart is momenteel wethouder Welzijn, Zorg, Onderwijs en Sport in het Heumense college van B&W. Voordien was zij raadslid voor Democraten Gemeente Heumen. De leden van de partij kozen haar unaniem.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen zal in de gemeente Heumen sprake zijn van één lokale politieke partij. Democraten Gemeente Heumen (DGH) en  Samen Verder, die nu nog als afzonderlijke partijen in de Heumense raad vertegenwoordigd zijn,  hebben eerder dit jaar besloten de handen ineen te slaan. Het gaat niet om een lijstverbinding, maar een samenvoeging van twee lokale partijen tot één politieke partij. In de huidige raad bezetten zij 6 van de 17 raadszetels. Over de kieslijst met kandidaten voor de nieuwe raad wordt in december besloten. Wel is reeds duidelijk dat Mieke de Graaff-Ter Horst, nu fractievoorzitter, haar meerjarige actieve politieke loopbaan zal beëindigen. Rieks Dikkers, fractievoorzitter van het in DGH opgaande Samen Verder, en Herman Katteler, plv fractievoorzitter van DGH, zijn kandidaat voor verkiesbare plaatsen.

Het samengaan van beide partijen betekent voor burgers meer duidelijkheid: één onafhankelijke lokale partij die zich laat inspireren door plaatselijke belangen en wensen. De partij is ontstaan uit de gemeenschap zelf en zet zich o.a. n voor een duurzame ontwikkeling en versterking van de kernen en het gevarieerde buitengebied.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.