Eetkamerstoelen trends voor 2023: dit zijn ze!

Heb jij een prachtige woning in Nijmegen, maar is de eetkamer nog niet helemaal naar wens? Met een paar nieuwe eetkamerstoelen kun je de ruimte direct een andere uitstraling geven. De stoelen zijn belangrijk voor het comfort en dragen tegelijktijdig bij aan een gezellige sfeer. Vind je het lastig om leuke eetkamerstoelen uit te zoeken? Laat je dan inspireren door de laatste trends. Hieronder staan de eetkamerstoelen trends voor 2023 op een rij.

Teddy eetkamerstoelen

Afgelopen winter stegen teddy stoelen in populariteit, maar ook de rest van het jaar zijn deze stoelen een stijlvolle keuze. De zachte bekleding geeft iedere eetkamer een warme sfeer. Teddy stof staat ook wel bekend als bouclé. Het is simpel gezegd een stof met allemaal kleine lusjes. Hierdoor voelt het super comfortabel aan.

Stoffering van ribfluweel

Velvet eetkamerstoelen gaan al heel wat jaren mee. Dit jaar zijn stoelen met fluwelen bekleding nog steeds trendy, maar is er wel een kleine twist. In plaats van glad fluweel zie je vaker stoer ribfluweel terugkomen. Een andere benaming voor ribfluweel is corduroy. Er zijn diverse designmerken met corduroy meubels in het assortiment. Kijk bijvoorbeeld eens naar de ‘Cosmo Rib’ By Boo stoelen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende neutrale kleuren, waardoor je ze eenvoudig kunt combineren met de rest van je interieur.

Stoelen in retro stijl

Ribfluwelen bekleding sluit direct goed aan op de volgende trend: eetkamerstoelen in retro stijl. Bij deze stijl zie je daarnaast veel bekleding van leer of stoelen die helemaal van (donker) hout zijn gemaakt. Kleuren als donkergroen, mosterdgeel en honingbruin spelen de hoofdrol. Het staat erg mooi bij een industriële of vintage eettafel.

Ronde en organische vormen

Lees je wel vaker over trends op het gebied van interieur? Dan is het wellicht al opgevallen dat er steeds meer ronde vormen terugkomen. Ook op het gebied van eetkamerstoelen worden er vaker ronde en organische vormen toegepast. Dit geeft het meubelstuk een speelse uitstraling.

Duurzaamheid

De laatste trend gaat niet over een specifieke stof of stijl, het draait namelijk om de duurzaamheid van de stoel. Tegenwoordig wordt er extra veel aandacht besteed aan de kwaliteit van de materialen, de afwerking en milieuvriendelijke productie. Een duurzame eetkamerstoel is niet alleen beter voor de wereld, maar uiteindelijk ook beter voor jouw portemonnee. Door de hoogwaardige kwaliteit gaan de meubelstukken veel langer mee en kun je het bij beschadigingen goed laten repareren. Je hoeft dus minder snel nieuwe stoelen aan te schaffen.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.