Eerste Schone Waal Challenge van start!

Afgelopen zaterdag 22 november heeft burgemeester Bruls als eerste inwoner van Nijmegen de `Schone Waal Challenge’ aangenomen. Dit is een nieuwe actie van Actie Schone Waal. Bij deze Challenge belooft een organisatie of vereniging om binnen een maand met vijf mensen de Waalstranden vrij te maken van zwerfafval en een opvolger te zoeken die de uitdaging overneemt. 

 

Gouden afvalknijper
Symbool voor de Schone Waal Challenge is een goud gespoten afvalknijper die Damiaan Messing (voorzitter pelgrimsroute Walk of Wisdom en initiatiefnemer Actie Schone Waal) overhandigde aan burgemeester Hubert Bruls. Burgemeester Bruls haalde op de zonnige zaterdagochtend samen met wethouder Renske Helmer, Bart de Bruin (Dar) en vrijwilligers bijna acht grote zakken zwerfafval op uit het natuurgebied de Stadswaard. Het weer zat mee en alle aanwezigen waren dolenthousiast. Uit de Actie Schone Waal ontstaan ook nieuwe initiatieven zoals Actie Schoon Goffertpark. Gemeente Nijmegen en Dar ondersteunen acties als deze. Dar voorziet de vrijwilligers in materiaal zoals knijpers en afvalzakken en zorgt ervoor dat het zwerfafval wordt ingezameld.

 

Aanmelden voor de Challenge?
Moskee Heseveld heeft de Schone Waal Challenge overgenomen en ontdoet in dece​mber de Waalstranden van zwerfafval. Daarna volgen Stichting Het Wijze Weeskitten en Einder Communicatie. Wie volgen er daarna? Organisaties, verenigingen, maar ook studiehuizen kunnen zich aanmelden op: www.actieschonewaal.nl of een e-mail sturen naar actieschonewaal@gmail.com.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.