Eerste kritiek coalitieakkoord Nijmegen vanuit Vereniging Eigen Huis

Nijmegen – De Vereniging Eigen Huis (VEH) heeft kritiek geuit op het nieuwe coalitieakkoord dat afgelopen dinsdag werd gepresenteerd in Nijmegen. De links-plus coalitie in Nijmegen wil gaan nivelleren, en daarbij wil het de afvalstofffenheffing afschaffen. Daardoor zouden huurders en mensen met een huis met een WOZ-waarde van minder dan 2 ton, goedkoper uit zijn. Volgens de VEH kan dit alleen worden bekostigd door de ozb voor huizeneigenaren te verhogen. Hiervan is Vereniging Eigen Huis geen voorstander.

De VEH verdedigt deze uitspraken door aan te geven dat ook mensen met een huis duurder dan 2 ton hogere lasten hebben, en hun baan kunnen kwijtraken. Deze mensen zijn niet zo vermogend als de Gemeente wellicht denkt. Tevens ziet de VEH de laatste jaren een trend van huizenbezitters die financieel in de problemen begin te raken.

Voor Nijmegenaren is huren sowieso al geen straf, de huren behoren hier gemiddeld tot de laagste van Nederland. Dit komt doordat huurders hier bijvoorbeeld ook geen rioolheffing hoeven te betalen, waar dit in veel andere steden in Nederland wel het geval is.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.