Eerste bewoners nemen intrek in De Plataan, een uniek woon-zorgconcept

De eerste bewoners van De Plataan betrekken momenteel hun nieuwe appartement. Dit unieke woon-zorgconcept ligt op Park Dekkerswald in de mooie, bosrijke omgeving tussen Nijmegen en Groesbeek. Als antwoord op het veranderende zorgbeleid van de overheid zijn wonen en zorg gescheiden in De Plataan. Bewoners huren een zelfstandige 3-kamer woning, die zij helemaal naar hun smaak kunnen inrichten. Daarnaast nemen zij zorg en diensten af die zij op dat moment nodig hebben. Zelfstandig wonen met de juiste zorg en ondersteuning bij de hand.

Veranderend zorgbeleid
De overheid werkt aan een nieuw zorgbeleid waarin traditionele verzorgingshuizen verdwijnen. Van ouderen wordt verwacht dat ze langer thuis blijven wonen, in hun vertrouwde omgeving. Die thuissituatie is echter bij iedereen anders en niet altijd geschikt wanneer mensen zorg of ondersteuning nodig hebben. De Plataan is het antwoord op dit veranderende zorgbeleid. Bewoners, met een lichte of zwaardere hulpvraag, huren een zelfstandige woning en ontvangen via hun zzp- of thuiszorgindicatie zorg- en ondersteuning. Dat betekent dat bijvoorbeeld echtparen waarvan slechts een van de twee zorg nodig heeft gewoon samen in hun eigen appartement kunnen wonen. Zij hoeven niet langer gescheiden of samen in een kleine kamer in een verzorgingshuis te wonen. ZZG zorggroep stemt met bewoners een persoonlijk zorg- en dienstenpakket op maat af.

De Plataan
De Plataan is ontwikkeld door Vestia en ZZG zorggroep. Het gebouw telt 51 vrije sector huurappartementen. De appartementen, van circa 85m2, zijn ruim van opzet en daardoor rolstoel toe- en doorgankelijk. Iedere woning heeft een eigen balkon vanwaar bewoners uitzicht hebben op de schitterende groene omgeving. Op de begane grond is voor elk appartement een eigen, afsluitbare bergruimte en parkeerplaats beschikbaar. Hier is ook een gemeenschappelijke stalling voor scootmobielen en fietsen. Bewoners kunnen zelf invulling geven aan o.a. de binnentuin, waar binnenkort een echte Plataan gepoot wordt, en de gemeenschappelijke woonkamer met dakterras op de tweede etage.

Over ZZG zorggroep
ZZG zorggroep ondersteunt als het niet meer vanzelf gaat. Dat doen we bij het zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Een voorspoedig herstel in het ZZG Herstelhotel. Of een prettig verblijf in een beschermde woonomgeving.

Over Vestia
Vestia verhuurt, verkoopt en beheert woningen in heel Nederland, vooral in de regio’s Rijnmond en Haaglanden. Vestia zet zich in voor goede dienstverlening aan haar klanten: de huurders en kopers van een woning van Vestia. Wij hebben goed onderhouden woningen in een fijne buurt, waar onze klant zich thuis kan voelen.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.