Eerste bewoners voor Handelskade

Op donderdag 12 mei hebben de eerste bewoners van appartementengebouw De Lunet aan de Handelskade in Nijmegen op feestelijke wijze hun sleutel in ontvangst genomen. In aanwezigheid van gedeputeerde Bea Schouten en wethouder Bert Velthuis werden de nieuwe bewoners verwelkomd. Een flyboarder haalde de sleutel uit de Waalhaven en overhandigde deze aan een koper van het eerste uur. De komst van de eerste bewoners van de Handelskade was hiermee een feit.

Wethouder Bert Velthuis van de gemeente Nijmegen: “Het Waalfront, waarvan de Handelskade onderdeel is, is één van de belangrijkste gebiedsontwikkelingen in Nijmegen. Het is een aantrekkelijke woonplek vlakbij de Waal en het nieuwe stadseiland, maar het is ook een nieuwe verbinding tussen de echt Nijmeegse wijk het Waterkwartier en de binnenstad. Ik ben er dan ook van overtuigd dat de nieuwe bewoners van de Handelskade hier met veel plezier zullen wonen. ”

Ook gedeputeerde Bea Schouten is positief over het project: “Het Waalfront ligt op een plek waar veelal zware bedrijvigheid vlakbij het centrum van de stad omgezet kon worden naar een plek voor wonen en werken. Zo ontstaat hier een aantrekkelijk woon- en leefmilieu voor de (toekomstige) bewoners van deze stadsregio; een regio die een sterke economische regio positie wil innemen in Nederland.”

Het project Handelskade is een project van gebiedsontwikkelaar BPD. “Dat Handelskade in een behoefte voorziet om dichtbij het centrum te wonen met werken en ontspanning binnen handbereik, blijkt ook uit de goede opkomst voor de start van de volgende verkoopfase die aansluitend plaatsvond.”, aldus directeur Eric van Winsen van BPD.

Over project Handelskade
Handelskade is één van de grootste binnenstedelijke bouwprojecten van Nederland. Het bestaat uit 534 appartementen die zijn verdeeld over negen gebouwen. De koop- en huurappartementen variëren van lofts en speels ingedeelde startersappartementen, tot luxe appartementen met uitzicht over de Waal en/of de stad. De grootte van de appartementen loopt uiteen van 40m2 tot 165m2.

Daarnaast bestaat het project uit circa 2.800m2 commerciële ruimte (waaronder horeca), een parkeergarage voor bewoners en een gezamenlijke binnentuin. Het geheel wordt aangesloten op de stadsverwarming van het Warmtenet Nijmegen. De bouw is gestart in maart 2014. Met de sleuteloverdracht is de bewoning van gebouw De Lunet als eerste van de negen gebouwen een feit. Kijk voor meer informatie opwww.handelskade.nu.

Over gebiedsontwikkeling Waalfront
De komende jaren krijgt het voormalig industriegebied Waalfront, aansluitend op de binnenstad en gelegen langs de Waal in Nijmegen, een geheel nieuw uiterlijk. Er komen zo’n 2.000 woningen met bijbehorende voorzieningen, die tot en met 2030 gefaseerd ontwikkeld worden. De gebiedsontwikkeling is een samenwerking tussen Gemeente Nijmegen en BPD, waarin beide partijen een aandeel van 50 procent hebben. Kijk voor meer informatie op www.waalfrontnijmegen.nl.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.