Eerste avond Vierdaagsefeesten overwegend feestend verlopen

Nijmegen – De eerste avond van de Vierdaagsefeesten in Nijmegen is gisteravond druk en feestelijk begonnen. De grootste drukte was te vinden op het Koningsplein, waar bezoekers rond de klok van 22.00 uur werd verzocht een andere locatie te kiezen. Het Koningsplein was 1 van de 7 locaties in Nijmegen waar de troostfinale tussen Nederland en gastland Brazilië te zien was. De troostfinale werd door Nederland overtuigend gewonnen met 0-3, waardoor de feestvreugde een boost kreeg. Ook op andere plekken in de stad werd uitbundig feest gevierd en muziek gespeeld.

Later na middernacht vond een incident plaats op Kelfkensbos, waar een steekincident plaatsvond. Verder hield de politie 17 mensen aan voor uiteenlopende overtredingen, waaronder enkelvoudige mishandeling.

Vierdaagsefeesten-app
In navolging van vorig jaar, wordt ook dit jaar gebruik gemaakt van de Vierdaagsefeesten-app. Op deze speciale app is direct informatie op te vragen over veiligheid, programmering en vervoer rondom de Vierdaagsefeesten. De app is op zaterdagavond al eenmaal gebruikt, om mensen te waarschuwen voor zakkenrollers.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.