Eerbetoon aan een ‘bijzonder jong’

YouTube staat vol met herinneringsfilmpjes aan jongeren die zijn overleden, gemaakt door hun achtergebleven vrienden. In het door de EO geproduceerde ‘Rest in YouTube’ wordt een vriendengroep gevolgd uit Beuningen bij het maken van zo’n laatste eerbetoon.

Jasper Roelofs (16) uit Beuningen overlijdt op 18 januari 2016 aan de gevolgen van een scooterongeval. Precies een jaar later zendt RTV Oost een documentaire uit waarin zijn vrienden terugblikken op hun dierbare vriend die niet was zoals de rest. En dat maakte hem zo bijzonder. En geliefd, bij iedereen.

In de documentaire wordt een beeld geschetst van Jasper naar aanleiding van foto’s, appjes en verhalen van zijn vrienden en zien we het herinneringsfilmpje dat de vrienden gemaakt hebben. Jasper werd 15 januari na een carnavalsavond op de weg terug naar Beuningen door een busje geschept op de Denekamper bult. Na twee dagen op de intensive care verliest Jasper de strijd.

Donor

Zijn ouders en vrienden zijn trots op Jasper. “Hij gaat in elk geval levens redden, want zijn organen zijn vrijgegeven voor transplantatie” zeggen zijn vrienden vol respect. 5 mensen leven nog dankzij hun Jasper. Ze gaan hem ontzettend missen. De moeder van Jasper, Hester Roelofs, en zijn achtergebleven vriendengroep zijn voorafgaand aan de documentaire op dinsdag 17 januari te gast in Overijssel Vandaag. Deze uitzending is te zien om 17.00 uur.

De documentaire Rest in Youtube zie je op woensdag 18 januari om 19.20 uur bij TV Oost en wordt daarna om het uur herhaald.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.