Een tijdreis door de Broerstraat in Nijmegen

De Broerstraat in Nijmegen is een straat die dwars door het centrum van de stad loopt. De zeer bekende en vaak favoriete straat van veel winkeliers begint bij de Molenstraat en loopt helemaal tot aan de Burchstraat. Sinds wanneer bestaat deze straat eigenlijk en welke winkels zijn er allemaal te vinden?

Het begin van de Broerstraat

Al sinds de afbraak van de stadswallen in 1880 is de Broerstraat een van de belangrijkste straten van Nijmegen. In de jaren 60 was de Broerstraat zelfs de allereerste echte winkelstraat in de Gelderlandse stad. Als winkelier moest je tot in 2000 heen en weer lopen door de doodlopende winkelstraak. Pas na de aanpassingen in de wijk die in het jaar 2000 plaats vonden kan het winkelende publiek om de winkels heen en loop je als het ware een vierkantje door het winkelgebied.

Wisselend winkelaanbod

Door de jaren heen hebben er al veel verschillende winkelketens plaats genomen in de populaire winkelstraat. Het is een komen en gaan van verschillende winkeleigenaren. Zo hebben er sinds de laatste recessie ook weer grote veranderingen plaats gevonden in het aanbod van winkels. Na het falliet gaan van de V&D en sluiten van de C&A in de Broerstraat hebben zij plaats gemaakt om andere winkelketers te laten huisvesten. Zo is er in april 2018 nog een gloednieuwe Brandfield winkel geopend. Je kent het merk Brandfield misschien al een langere tijd van de webshop die ze hebben maar Brandfield heeft besloten om nu ook in echte stenen winkels hun waar te gaan verkopen. Daarnaast vind je in de straat nu ook nog haast zeldzame cd-winkel Croese. Verder heb je tijdens het shoppen in de Broerstraat alles bij de hand. Van drogisterij de Etos tot de KPN-winkel in Nijmegen voor als je vragen hebt over je smartphone.

Gezelligheid in de Broerstraat

Rondom het populaire winkelgebied van de Broerstraat is er gelukkig ook ruimte voor een hapje en drankje. Zo zit het Nijmeegse centrum bomvol leuke koffietentjes en smaakvolle lunchbarretjes. Wanneer je een dagje gaat shoppen in Nijmegen kom je dan ook zeker niks te kort. Klets gezellig bij met vriendinnen op een terrasje in de zon of proost op het weekend met een heerlijk koud pilsje in de hand. Nijmegen leeft!

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.