Een gezellige aankleding in de slaapkamer? Handige interieurtips!

Ben je bezig met het opknappen van je huis? Dan kan ook de slaapkamer wel eens een make-over gebruiken! Want hoewel je hier dan misschien vooral in het donker te vinden bent, is een leuke styling ook in deze kamer belangrijk. Hoe ga je voor een gezellige aankleding? Ontdek onze tips!

Een mooi vloerkleed

Héérlijk zacht onder de voeten als je ’s ochtends uit je bed stapt: een vloerkleed! En daarnaast is dit een stijlvolle toevoeging aan de slaapkamer. Koop een goedkoop vloerkleed bij Kwantum: daar raak je niet op uitgekeken. Ze zijn er in allerlei soorten en maten te vinden. Heb je bijvoorbeeld liever een rond, vierkant of rechthoekig kleed? Wil je ‘m hoog- of laagpolig? En denk ook na over de stijl: grafisch, bohemian, minimalistisch, landelijk… Om maar wat voorbeelden te noemen! Kies de stijl die het best bij jouw slaapkamer past.

Het juiste beddengoed

Hoewel er niets mis is met bijvoorbeeld eenvoudig witkleurig beddengoed, is het toch wel een beetje saai. Je kunt best uitpakken! Kies daarom liever voor beddengoed in een vrolijke kleur. Of ga voor een opvallende print. Stippen, strepen, planten of sterren: er zijn allerlei ideeën te bedenken. Zo geef je de slaapkamer toch sneller een vrolijke look.

Meerdere kussens op het bed

Het is ook een idee om meerdere kussentjes op het bed te leggen, die je verschillende kussenslopen geeft. Dat zorgt voor een speelse look! En het slaapt ook nog eens heerlijk, zeker als je het liefst niet zo plat ligt. Wil je niet meer kussens op je bed? Dan is het ook een idee om ze bijvoorbeeld ter decoratie op een stoel of in de vensterbank te leggen.

Een leuk nachtkastje

Naast je bed is een nachtkastje hartstikke praktisch om je spulletjes op kwijt te kunnen. Maar zo’n nachtkastje kan ook nog eens een stijlvolle toevoeging aan de ruimte zijn! Kies er bijvoorbeeld eentje uit met een uniek design of een opvallende kleur: zo dragen ook de meubelstukken in de kamer een stukje sfeer bij. Van sfeervol hout tot industrieel metaal: ook hier is het maar net wat beter bij jouw smaak past. Het is er allemaal te vinden.

De styling op het nachtkastje

Ook óp dat mooie nachtkastje kun je nadenken over de styling. Zet er bijvoorbeeld wat gezellige accessoires neer: een wekkertje, een stapel boeken of een fotolijstje. Zo zorg je voor een persoonlijke uitstraling in de slaapkamer. En zo is er ook meteen wat leuks om tegenaan te kijken als je wakker wordt!

Planten in de slaapkamer

Ten slotte mogen planten wat ons betreft niet ontbreken aan de slaapkamer. Ze maken iedere ruimte een stukje gezelliger! En dat is nog niet alles: ze maken de atmosfeer in de kamer ook nog eens gezonder. Wel zo fijn. Zet bijvoorbeeld een grote plant in een leuke pot op de grond neer. Maar ook in de vensterbank of op het nachtkastje staan planten beeldig. Hoe meer groen, hoe beter!

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.