Een deelauto huren wordt steeds makkelijker

Woon je in de stad en heb je geen auto? We kunnen het ons goed voorstellen: er is weinig plek om je auto te parkeren en je komt bijna overal met het openbaar vervoer. Toch is het af en toe lekker om de drukte van de stad achter je te laten en eropuit te gaan. Maar hoe doe je dat zonder een auto? Door er een te huren! En wist je dat dit je steeds makkelijker wordt gemaakt?

Autodelen

In Nijmegen delen steeds meer mensen hun auto. Dit kan bijvoorbeeld via het autodeelplatform SnappCar. Binnen een paar minuten maak je een profiel aan en kun je eenvoudig een auto huren in Nijmegen. Er is altijd wel een deelauto beschikbaar bij jou in de buurt zodat je er makkelijk naartoe kunt lopen of fietsen. De afgelopen tijd zijn er ook steeds meer Keyless auto’s bijgekomen die je kunt huren. Dit zijn auto’s die je opent en sluit met je smartphone. Deze optie biedt nog meer gemak en flexibiliteit omdat er geen sleuteloverdracht meer plaatsvindt.

Het aanbod

Elke particulier kan zijn of haar auto delen via SnappCar. Die buurman met dat handige busje of de buurvrouw van nummer 10 met haar cabrio zijn misschien ook wel te vinden! Dat betekent dat je voor elke gelegenheid een geschikte deelauto vindt. Als er een verhuizing op de planning staat, kun je eenvoudig een busje huren in Nijmegen en voor een weekendje naar het strand pak je de cabrio mee. Zelfs voor een bruiloft huur je een gave trouwauto zoals een Tesla of oldtimer.

De impact van autodelen

Naast het gemak dat autodelen met zich meebrengt, zijn er nog veel meer voordelen. Eén deelauto is namelijk goed voor 10 auto’s minder op de weg. Als er meer mensen meedoen met autodelen, leidt dit tot minder files en reduceren we onze CO2-emissies. Daarnaast zorgt autodelen voor meer groen dan grijs in het straatbeeld. Draag jij jouw steentje bij aan het milieu door je aan te sluiten bij de autodeel-community? Je maakt eenvoudig een account aan, kiest een auto die het beste past bij jouw rit en in een paar minuten heb je een auto geboekt.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.