Duurzame treinreizen door Europa

Maak een onvergetelijke treinreis door Europa en kies voor een duurzame en milieuvriendelijke manier van reizen. Met een treinreis stoot je tot wel 90% minder CO2 uit dan met een vliegreis. Verklein je milieu-impact door de trein te pakken.

Treinreizen gedoe? Kies voor een verzorgde treinrondreis door Europa

Zonder zorgen op treinvakantie in Europa? Kies voor een volledig verzorgde eco-vriendelijke treinrondreis van Opreis.nl. De treinen inclusief zitplaatsen worden vooraf voor je geboekt. Je verblijft in gezellige hotels dichtbij het station en in de buurt van het centrum. Een treinreis Europa is duurzaam, ontspannend, avontuurlijk en gemakkelijk!

De mooiste treinreizen door Europa op een rij

Zwitserland per trein
Zwitserland is misschien wel het mooiste treinland ter wereld en je bent er al in 6 uur per rechtstreekse trein naar Basel. Door de panorama ramen van de trein zie je de adembenemende berglandschappen en alpenweiden aan je voorbij gaan.

De Bernina Express behoort tot de mooiste treinroutes van heel Europa, maar er zijn nog veel meer bijzondere trajecten door Zwitserland. Denk bijvoorbeeld aan de Glacier Express, de Golden Pass Line en de Gotthard Express.

Noorwegen per trein
Reis direct vanaf Nederland naar Noorwegen per ferry. Het schip beschikt over comfortabele privé hutten, verschillende bars, restaurants, een winkelcentrum en zelfs een sauna.

Eenmaal aangekomen in Noorwegen kun je een treinrit over de Flamsbana maken, één van de beroemdste spoorlijnen ter wereld. Of neem de Bergensbanen en geniet van de verbluffende Noorse landschappen onderweg.

Schotland per trein

Neem de trein door de Schotse Highlands en reis over de magische West Highland Line, of kies voor de luxe nachttrein ‘de Caledonian Sleeper’.

Het treinsysteem in Schotland is goed geregeld en het reizen is erg comfortabel. Er is geen betere manier om van de prachtige Schotse natuur te genieten dan met de trein. Je rijdt langs langgestrekte Lochs, idyllische dorpjes en sprookjesachtige valleien.

Start je treinreis door Europa gewoon vanaf je plaatselijke treinstation

Reis vanaf treinstation [naam station] of elk ander station in Nederland gemakkelijk en comfortabel door heel Europa. Je stapt in je eigen dorp of stad op de trein en bereikt aan het einde van de dag of ochtend je bestemming. Onderweg kun je de tijd in de trein op een nuttige en aangename manier besteden.

Verre treinreizen

Ook als je verder wilt reizen dan Europa kun je dit per trein doen. Neem bijvoorbeeld de trein naar Centraal Azië. Treinreis specialist Mevo Reizen heeft meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren van bijzondere treinrondreizen, zoals de Transsiberië Express, de Zijderoute Express en treinreizen door de Baltische staten.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.