Duurzame estafettestokje naar Hugo van der Kallen

Hugo van der Kallen, ontwerper en ondernemer, is vanaf 10 januari 2017 de 37ste drager van het duurzame estafettestokje. Sinds 2014 geven Nijmegenaren die een uitgesproken visie hebben op duurzaamheid en deze actief uitdragen, dit stokje aan elkaar door.

Januari staat in het teken van de Circulaire Economie, waarbij het streven naar het totale hergebruik van grondstoffen centraal staat. Van der Kallen draagt al enige tijd met verrassende ontwerpen en door middel van het uitwisselen van ideeën bij aan de Circulaire Economie.

Visie en samenwerking

Van der Kallen integreert een ambitieuze visie op maatschappelijk verantwoord ondernemen in zijn ideeën en ontwerpen. Daarbij richt hij zich in het bijzonder op maximaal hergebruik en minimaal energieverbruik. Hij kijkt ook graag over de grenzen van zijn eigen vakgebied heen, door bijvoorbeeld financiële innovaties en nieuwe technologieën zoals 3d-printen te gebruiken. Daarnaast gelooft Van der Kallen in de kracht van samenwerking: door het uitwisselen en uitdragen van ideeën wil hij bedrijven en organisaties adviseren en inspireren.

De weg richting een duurzamere economie, gebaseerd op een vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemerschap en circulaire principes, is al lang niet meer een uitsluitend ethische keuze. De praktische noodzaak om onze economie aan onze leefomgeving aan te passen dringt zich steeds meer aan ons op. De verkozen weg verandert zo in een onvermijdelijk pad. Toch biedt dit de creatieve ondernemer ondanks – of juist dankzij – de beperkingen én met behulp van de voortschrijdende techniek talloze mogelijkheden tot innovatie en groei.

Nijmegen groene hoofdstad

Met het estafettestokje wil de Stichting Duurzame Estafette uiteenlopende onderwerpen die met de verduurzaming van de samenleving te maken hebben, in Nijmegen en omstreken onder de aandacht brengen. Over twee weken draagt Van der Kallen het stokje over aan de volgende Nijmegenaar met een passie voor Circulaire Economie.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.