Duurzaamheidscafé over energiebesparing

Tijdens dit duurzaamheidscafé op dinsdag 25 september staat de rol van energie besparen in de totale energietransitie centraal.

Voorzitter Eric Reijnen Rutten, journalist en columnist bij De Gelderlander, leidt het debat en samen met het publiek probeert hij een antwoord te vinden op de vraag: Wat kunnen ondernemers en inwoners van Nijmegen doen om vóór 2045 helemaal energieneutraal te functioneren? Muziek wordt verzorgd door Vollop, waarvan een van de artiesten zelf specialist is in het duurzaam renoveren van bestaande woningen.
Ondernemers kunnen veel doen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld hun terrasverwarmers vervangen door verwarmde kussens. Of ze kunnen ervoor kiezen om de deuren in de winter dicht te houden in plaats van het gebruik van warmtegordijnen. Ondernemers uit Nijmegen delen hun ervaringen en we nodigen andere ondernemers van harte uit om ook ideeën te delen en vragen te stellen. Want is het niet slimmer de krachten te bundelen? Dat levert ook een kostenbesparing op.

Ook inwoners kunnen van alles doen. Denk aan het isoleren van het huis of het aanschaffen van LED-verlichting. Maar misschien is er een veel beter rendement te halen met een andere ingreep. De Green Capital Challenges organiseren ‘appeltaartgesprekken’, waarbij een energiecoach naar het huis van een klant komt en de buren uitgenodigd zijn om aan te schuiven. Gezamenlijk wordt er dan gekeken welke mogelijkheden er zijn, wat de kosten daarvan zijn en welk rendement het oplevert. En de coach neemt dus een appeltaart mee.

Tijdens deze avond vindt er een groot collectief appeltaartgesprek plaats. Bezoekers gaan kijken wie het meest of minst verbruikt en leren van elkaar en van de aanwezige energiecoaches. Zo gaan de bezoekers ook echt met concrete en praktische tips naar huis.

LUX, 20.00 uur, gratis

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.