Duurzaam investeren en geld besparen met zonnepanelen

Door in zonnepanelen te investeren werk je niet alleen mee aan een beter milieu, je kunt ook nog eens flink besparen op de kosten van de energierekening. We leven in een tijd waarin je andere keuzes moeten maken, en het gebruik van schone energie in plaats van fossiele brandstoffen is er daar één van. Overigens is de aanschaf van zonnepanelen niet alleen een milieubewuste keuze. Op termijn kun je ervoor zorgen dat je energierekening aanzienlijk goedkoper is. Je hoeft tenslotte niets te betalen voor de energie van de zon. Maar er zijn allerlei andere voordelen van zonnepanelen te noemen. Hieronder kan je daar meer over vinden, en tevens controleren of je dak geschikt is voor zonnepanelen.

Teveel elektriciteit?

Als je met zonnepanelen elektriciteit opwekt, ben je minder gebonden aan een energieleverancier. De zon is altijd aanwezig, of het nu mooi of slecht weer is. Hoe meer elektriciteit je uit de zon weet op te wekken, hoe minder je betaalt aan een externe partij voor energie. Nu is het mogelijk dat je zoveel elektriciteit opwekt dat je een overschot hebt. Het is natuurlijk zonde als die elektriciteit verloren gaat, en daarom is er de terugleververgoeding. Daarmee krijg jij een vergoeding als je de elektriciteit die je niet nodig hebt, teruglevert aan het net. Als je maar genoeg energie opwekt, kan je dus winst maken op je investering!

Waarde van je woning

Aan de ene kant zie je de energierekening lager worden als je zonnepanelen aanschaft, aan de andere kant zie je de waarde van je huis juist omhoog gaan. Je hebt tenslotte werk verricht en geld geïnvesteerd om je woning aantrekkelijker te maken, dat zie je terug in de meerwaarde. Ook het energielabel van je huis stijgt als je zonnepanelen aanschaft.

Zonnepanelen zijn niet alleen makkelijk te onderhouden, ze hebben daarnaast ook een lange levensduur. Je moet even een bedrag investeren als je zonnepanelen laat zetten, maar als je het grotere plaatje voor ogen houdt, haal je die investering er geheid weer uit. om een indruk te geven, 10 zonnepanelen leveren op jaarbasis gemiddeld €500,- op.

Dak-check

Als je kosten wilt gaan besparen met behulp van zonnepanelen, wil je uiteraard wel weten of je dak geschikt is en hoe je daar het meeste uithaalt. Er speelt namelijk van alles mee bij het plaatsen van de panelen. Zowel de richting als de hellingshoek is bijvoorbeeld bepalend. En hoeveel ruimte is er beschikbaar? Welke invloed heeft eventuele schaduw?

Door deze vragen te stellen in een gratis adviesgesprek kun je bekijken of zonnepanelen voor jou interessant zijn. Zoek je zonnepanelen in Nijmegen, dan kun je met behulp van een gratis dak-check precies zien wat er allemaal mogelijk is om elektriciteit uit zonne-energie op te wekken op jouw dak.

Duurzaam kiezen

De voordelen die je hebt in financieel opzicht wanneer je ervoor kiest om zonnepanelen aan te schaffen zijn natuurlijk fijn. Maar daarnaast investeer je ook in het verbeteren van het klimaat en milieu in de toekomst. De elektriciteit die zonnepanelen uit zonne-energie weten te halen is namelijk schoon. Daarom wordt er geen CO2 uitgestoten. Zonne-energie heeft dus geen negatief effect op het broeikaseffect, in tegenstelling tot de bekende fossiele brandstoffen. Omdat de energie van de zon nooit opraakt en de zon altijd aanwezig is, zijn zonnepanelen een duurzame investering.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.